На Херсонщині бойовий корабель стане музеєм

корабель, музей, Скадовськ
У курортному Скадовську постане новий музей - у статусі філії Центрального військово-морського музею України. Причому розташують його не на суші, а на воді - біля морського торгового порту. І це буде цілий корабель - корвет "Вінниця", повідомляє Голос України.

Його давно планують відправити у відставку через зношеність (адже прослужив більш як сорок років) та пошкодження корпусу, отримані в шторм. А як база для майбутнього музею, якому далекі походи не загрожують, він ще послужить.

Меморандум про це між Центральним військово-морським музеєм України, міськрадою та райдержадміністрацією підписали на інвестиційному форумі "Південна стратегія розвитку", що відбувався на курорті Арабатська Стрілка. І це можна назвати чи не єдиним конкретним його здобутком, бо інвестиційних проектів на ньому запропонували три десятки, та по жодному більше жодних документів підписати не спромоглися.

На знімку: корвет "Вінниця".


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон