Аграрії та депутати Херсонщини підтримують законопроєкт про об'єднання водокористувачів

аграрії, депутати, законопроект
В умовах погіршення кліматичної ситуації в Україні та загрози посухи, є надзвичайно важливим прийняття Верховною Радою України законопроєкту №5202 «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», відповідно до якого саме створені організацій водокористувачів зможуть забезпечити використання, експлуатацію та технічне обслуговування об’єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем на належному рівні. А це, у свою чергу, дасть значний поштовх до розбудови зрошення в Україні.

За ініціативи «Асоціації об’єднання водокористувачів» відбулася зустріч з головою обласної державної адміністрації Сергієм Козирем, головою обласної ради Олександром Самойленком, депутатським корпусом обласної ради, аграріями.

Мета – обговорення законопроєкту №5202 «Про ОВК» та звернення на сесії обласної ради до Парламенту щодо його прийняття.

Про особливості законопроєкту №5202 розповів голова «Асоціації об’єднання водокористувачів», депутат обласної ради Володимир Хвостов.

Він зазначив, що актуальність документу на поверхні! За останні роки система меліорації лише зношувалася, а площа сухої зони – збільшилася. Потрібно захистити роботу аграріїв від несприятливих погодних умов та надати можливість підвищити врожайність.

Це короткий підсумок законопроєкту «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», який є архіважливим для нашого регіону.

«Відповідно до документа саме створені ОВК зможуть забезпечити використання, експлуатацію та технічне обслуговування об’єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем на належному рівні. І це, у свою чергу дасть значний поштовх до розбудови зрошення в Україні.

Нерішучість і затягування з прийняттям законопроєкту №5202 блокує величезні інвестиції. Гроші, які аграрії готові вкласти в розвиток зрошення в разі прийняття законопроєкту, просто не можна порівняти з вартістю самих внутрішньогосподарських зрошувальних систем і насосних станцій, які планується передати в ОВК», - наголосив Володимир Хвостов.

За його словами, законопроєкт «Про ОВК» націлений на те, щоб гарантувати всім землекористувачам, які ведуть господарську діяльність на території зрошення відповідної меліоративної системи, участь в її управлінні на прозорих і демократичних принципах.

«Нам потрібно якомога швидше прийняти проєкт закону №5202, адже це припинить різні спроби приватизувати і монополізувати зрошувальні системи», - акцентував голова «Асоціації об’єднання водокористувачів».

Володимир Хвостов звернувся ще раз до своїх колег-депутатів, присутніх на зустрічі, щоб всі вони показали єдину позицію Херсонщини та на сесії, 18 червня, висловили свою підтримку щодо прийняття Верховною Радою України законопроєкту «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель».

Всі присутні зазначили, що підтримають дане звернення до Парламенту.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон