У Херсоні для молоді провели заняття з тактичної медицини

херсонська молодь, тактична медицина
У Херсонському вищому професійному училищі сервісу та дизайну пройшли триденні навчально-тренувальні збори з домедичної підготовки. Для учасників зборів цікаві заняття влаштували запрошені інструктори військової частини №3056 Національної гвардії України. Вони приїхали не самі, а покликали з собою екіпірованих бійців та взяли багато речей для занять з тактичної медицини.

Здобувачам освіти розповіли про особливості службово-бойової діяльності нацгвардійців. Пізнавальними та корисними для присутніх були поради та короткі інструктажі командира відділення інструкторів молодшого лейтенанта Вікторії Гриник. Офіцер розповіла про надання першої домедичної допомоги у разі виникнення різного роду кровотеч, відсутності ознак дихання та багато іншого.

У ході навчально-тренувальних зборів учні училища взяли участь у практичних заняттях з проведення серцево-легеневої реанімації та зупинки кровотеч, які провели Галина Луценко, викладач з домедичної підготовки та Вікторія Штундер, фельдшер закладу освіти.

Результати тестувань, що проходили в останній день зборів засвідчили високу пізнавальну активність учнів, їх уміння орієнтуватися в основних поняттях та термінах з предмету «Захист Вітчизни» та стали показником того, що заходи, спрямовані на підвищення престижу військової служби, та культивування ставлення до українського солдата як до захисника Вітчизни, Героя досягли своєї мети.

Управління освіти Херсонської міськради
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон