У Херсонськiй бібліотецi для дітей оголосили переможців творчих конкурсів

Херсон,бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки,конкурс
У Херсонi з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у Херсонськiй обласний бібліотецi для дітей ім. Дніпрової Чайки підбиті підсумки і оголошені переможці одразу двох творчих конкурсів, які бібліотека проводить у партнерстві з управлінням освіти Херсонської міської ради.

Один із них – «BookGames, або Ігри для начитаних та “просунутих”». Це ІІІ етап загальноміського конкурсу «Читацькі перегони», термін проведення якого було, у зв’язку з карантином, подовжено за рішенням організаторів до травня 2021 року. Головним завданням учасників творчого змагання, учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти м. Херсона, було створення власної книжкової гри – за мотивами уподобаної книги, книжкової серії, творами письменників-земляків… І ось – довгогоочікувані результати конкурсу!

За одностайним рішенням журі переможцями «Book games» стали:

• у номінації «анімована презентація»
І місце – Калниш Ганна, учениця 9-а класу Херсонської ЗОШ І-ІІІ ст. №50 ім. Романа Набєгова;
ІІ місце – Черняєва Ксенія, Аверіна Владислава, Іванова Мар’яна, учениці 9-б класу, Херсонської гімназії №3; Пічура Олександра, учениця 10-б класу Херсонської СЗОШ І-ІІІ ст. №52;
ІІІ місце – Видриган Єлизавета, учениця Херсонської СЗОШ І-ІІІ ст. №30; Борко Юлія, учениця 9-АНФ класу, Академічний ліцей імені О.В.Мішукова при ХДУ Херсонської міської ради.

• у номінації «відео-анімація»
І місце – Смолієнко Вікторія, Сердюк Анастасія, Павлов Ярослав, Чурута Анна, учні 10-а класу Херсонського НВК №15.

• у номінації «настільна гра»
І місце – Жорова Наталія, учениця 9-б класу Херсонської ЗОШ І-ІІІ ст. №44;
ІІ місце – Єфименко Анастасія, Касьяненко Єлизавета, учениці 9-б класу, автор малюнків – Ткач Єлизавета, учениця 7-г класу, гімназія №20 імені Б.Лавреньова Херсонської міської ради.

Читачі дитячих і шкільних бібліотек Херсонщини матимуть можливість пограти у ці ігри, на створення яких авторів надихнула Книга!
Ще один конкурс, результати якого підсумовані в бібліотеці імені Дніпрової Чайки до святкового дня - конкурс творчих проєктів «Один раз на все життя», який вже 4 роки поспіль залучає старшокласників до діалогу з питань сімейного виховання, подружніх стосунків, відповідальності за життя ще ненародженої дитини, позитивного ставлення до сім’ї як головного чинника людського щасливого буття. Цього року до переліку номінацій організатори конкурсу додали «Просвітницький захід», долучивши до участі в конкурсі також і педагогів, бібліотекарів.
Окрім виховної, просвітницької, соціальної спрямованості конкурс має на меті розвиток творчих здібностей учасників і набуття ними суспільно корисних навичок соціальної реклами та промоції.

На розгляд журі 2021 року представлено 48 творчих робіт від учнів, вчителів, бібліотекарів навчальних закладів, недільних шкіл області, із числа яких, за рішенням компетентного журі конкурсу, переможцями визначені:

• у номінації «відеореклама»:
І місце – Аліна Семенова, Ганна Видріна, учениці гімназії № 3 Херсонської міської ради; Богомол Ольга із Недільної школи Храму Святої рівноапостольної Ніни (м. Олешки);
ІІ місце – Гордієнко Яна, учениця гімназії №1 Херсонської міської ради; Базенко Ілля, учень Херсонської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №27;
ІІІ місце – колективні роботи учнів Недільної школи при храмі «Знамення» та Недільної школи при Свято-Касперівському храмі.
Призом журі відзначений відеопроєкт Борідька Кирила, учня гімназії №16 Херсонської міської ради.

• у «літературній» номінації:
І місце – Галушко Артем, учень Херсонської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №27;
ІІ місце – Тріус Ольга та Ступіна Ганна, учениці Херсонської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №27;
ІІІ місце – Галан Вікторія, учениця Херсонської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 52.

• у номінації «фотографії»:
І місце – Кацарська Софія, учениця Херсонської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №27;
ІІ місце – Пасічник Григорій, учень гімназії №16 Херсонської міської ради;
ІІІ місце – Капітонов Богдан, учень ЗЗСО № 39 Херсонської міської ради;

• у номінації «Просвітницький захід» відзначені Котова Наталія Євгенівна (ОЗ «НВК Асканія-Нова») та Густенко Ольга Олександрівна (Херсонська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 52).




© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон