У херсонському держуніверситеті влаштували науковий пікнік

пікнік, ХДУ, наука
У неформальній атмосфері представники наукових товариств закладів вищої освіти Херсона обговорювали наукові реалії сьогодення та презентували свої напрацювання. Захід «Науковий пікнік: формат по-новому» відбувся у ботанічному саду Херсонського державного університету.

Такий формат зустрічей молодих учених відбувся у Херсоні вперше. Ініціював проведення пікніку відділ по роботі з обдарованою молоддю ХДУ на чолі з Юлією Юріною. «Організовуючи зустріч, ми ставили собі за мету згуртувати молодих учених. Тому обрали саме такий формат заходу. Адже, як відомо, неформальна атмосфера є сприятливою для відкритого діалогу, допомагає учасникам розслабитися й краще розкритися як особистостям. До того ж, це чудова нагода знайти нових друзів й однодумців», – зазначила Юрія Юріна.

У неформальній атмосфері аспіранти та докторанти ділилися своїми науковими ідеями, здобутками, проблемами та окреслювали плани на майбутнє. А також зробили SWOT-аналіз діяльності наукових товариств та обговорили можливі шляхи співпраці між науковими товариствами закладів вищої освіти міста.

До заходу долучилися представники 5 закладів вищої освіти: Херсонський державний університет, Херсонська державна морська академія, Херсонський державний аграрно-економічний університет, Херсонський інститут Міжрегіональна академія управління персоналом, Херсонська філія Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова. Наш освітній заклад на зустрічі представляла голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених ХДУ Тамара Мандич.

Щире захоплення від зустрічі висловили безпосередні учасники. Так, голова Наукового товариства Херсонського державного аграрно-економічного університету Марія Нікітенко розповіла, що захід такого формату відвідує вперше. На її думку, ідея проведення наукових пікніків є цікавою та перспективною: «Це гарна нагода познайомитися з іншими молодими вченими, поділитися досвідом своєї роботи. І, звісно, отримати позитивні емоції від спілкування з колегами-однодумцями».

На завершення наукового пікніка учасники висловили сподівання, що у майбутньому подібні зустрічі стануть традиційними.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон