Мешканці віддалених сіл Херсонщини скорустуються послугами мобільного ЦНАПу

ЦНАП, мобільний, села
На Херсонщині адмінпослуги наближають до жителів віддалених населених пунктів. Голова облдержадміністрації Сергій Козир передав фахівцям Центру надання адміністративних послуг Новотроїцької селищної ради ключі від автомобіля Mitsubishi Outlander «Мобільний ЦНАП» вартістю більше ніж 700 тис. грн.

Як повідомляють в Херсонській облдержадміністрації, автомобіль закуплено завдяки співпраці обласної державної адміністрації з Програмою розвитку ООН в Україні в рамках проєкту «Посилення стійкості громад у Херсонській області», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Уряду Великої Британії наданої Посольством Великої Британії в України.

Реалізація проєкту дозволить адміністраторам ЦНАПу здійснювати виїзні прийоми жителів громади. Крім того, це вирішить питання доставки готових паспортів громадян України до відділеного робочого місця ЦНАПу в сервісній зоні на КПВВ «Чонгар» та заяв-анкет від ЦНАПу на КПВВ «Чонгар» до Новотроїцького територіального підрозділу ДМС України.

«Важливо пам’ятати про територіальну доступність до адмінпослуг жителів місцевих рад, що об’єдналися в тергромади. Для цього ми використовуємо усі можливості, долучаємось до міжнародних проєктів, аби наблизити послуги до громадян», - наголосив Сергій Козир.

Як повідомила начальник відділу «Центру надання адміністративних послуг» Ірина Собчишена, ЦНАП у смт Новотроїцькому надає понад 200 адміністративних послуг, і вже за І квартал 2021 року жителям громади було надано 8146 адмінпослуг.

Також Бериславській, Генічеській, Іванівській та Новотроїцькій територіальним громадам було передано «мобільні кейси». Вони допоможуть маломобільним верствам населення та жителям віддалених від ЦНАПів населених пунктів отримувати якісні адмінпослуги прямо на місці, не відвідуючи ЦНАП.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон