Як відзначили День вишиванки у херсонській школі

День вишиванки, школа, свято
Традиційно у Херсонському НВК N8, як і по всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року учні та вчителі долучилися до акції “Одягни вишиванку” – представники учнівського та педагогічного колективів долучились до флешмобу.

Цікавий захід «Вишиванка – ознака українськості» провели педагог-організатор Роман Бережняк та учитель трудового навчання Ірина Фокіна. Школярам розповіли про започаткування міжнародного дня вишиванки, про значення орнаментів та географію вишиванки.

Учні з задоволенням змагалися між собою зібрати пазл вишиванки на швидкість. Ірина Фокіна запропонувала учасникам заходу вишити заготовки сорочок. З великим захопленням працювали і хлопчики і дівчатка, раділи власноручно виконаним стібкам.

У 6 класі класний керівник Тетяна Леоненко провела тематичну виховну годину, де здобувачі освіти дізнавалися нове про національний одяг, вигадували власний дизайн вишитих сорочок та малювали орнаменти.

Також шкільний бібліотечний простір приєднався та підтримав це свято. Шкільний бібліотекар Юлія Володимирівна провела захід - мета якого навчити та зацікавити дітей до краси української вишивки.

Виховний захід, присвячений Дню вишиванки в 4 класі провів вчитель української мови та літератури Наталя Радіонова. Діти переглянули відео, дізналися про історію свята, цікаві факти про улюблений одяг українців, значення кольорів на вишиванці. Чотирикласники складали прислів'я, виготовляли стіннівку. Усі завдання супроводжувалися веселими піснями про вишиванку.

«Сподіваюсь, що хтось із учнів також захопиться прекрасним мистецтвом вишивки і у майбутньому дивуватиме нас власноруч виготовленими виробами», - поділилася сподіваннями директор Херсонського НВК І-ІІ ступенів N8 Ірина ФОКІНА.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон