Начальник поліції Херсонщини зустрівся з командою Медіашколи

Прокудін, медіашкола, діти
Команда медіашколи від «Першого регіонального» завітала до Головного управління Національної поліції у Херсонській області, щоб поспілкуватися з її очільником Олександром Прокудіним.
  • Олександр Прокудін: «Хочу висловити своє захоплення вашою активністю, ініціативністю, наполегливістю. А також за бажання надавати інформацію всім іншим людям, ділитися своїми поглядами – це дійсно дуже круто».
Перш за все, юних журналістів цікавило, як контролюється безпека жителів області. Як виявилося, допомагають поліцейським у цьому новітні технології.

  • Олександр Прокудін: «На сьогодні у Херсоні встановлено 80 камер відеоспостереження, в області – 160. Майже всі вони підключені до аналітичної системи інтеграції, що дає змогу розпізнавати номер, модель, колір автомобілів. Протягом 6 секунд ми можемо отримати будь-який результат. Крім того, камери відеоспостереження можуть розпізнавати нетипові людські дії, які, наприклад, фіксуються у разі бійки. Зараз ще розробляються можливості ідентифікації людей по обличчю, за ознаками одягу чи речей. Наприклад, якщо у когось викради червону сумку, ми забиваємо сумка червоного кольору і всі люди, які підпадають на камеру з червоною сумкою, з’являються у нас».
Щодня поліцейським допомагають контролювати безпеку чотирилапі друзі із кінологічного центру.
  • Олександр Прокудін: «В них знаходяться зараз 39 службових собак. Це німецькі, більгійські овчарки, лабрадори, спаніелі. Вони допомагають нашим поліцейським і у розшуку людей, виявлення наркотичних засобів, вибухових речовин, зброї та боєприпасів».
Один з пріоритетних напрямків роботи поліції – боротьба із наркозлочинністю.
  • Олександр Прокудін: «В першу чергу це замальовування на фасадах будівлі реклами наркотиків. Розповідаємо дітям про згубні наслідки вживання наркотиків та про кримінальну відповідальність. Також ми намагаємося блокувати з кіберполіцією сайти, через які в основному купують наркотики люди».
Ще один виклик з яким стикається кіберполіція – мобільні шахраї. Олександр Прокудін звернув увагу, що у разі потрапляння на інтернет-злочинців, громадяни мають проінформувати поліцію за номером 102.

  • Олександр Прокудін: «Нам краще, щоб люди дзвонили. Ми будемо фіксувати з яких номерів дзвонили шахраї, будемо їх блокувати, відслідковувати звідки надходив виклик і так далі. Для нас це важливо. Бо є люди, які не звертають увагу на те, що їм шахраї подзвонили. А краще все це фіксувати».
Дитинство та юність начальника поліції припали на лихі 90-ті. Тоді, за його словами, однолітки переважно обирали згубний шлях, стававши бандитами. Він же вирішив стояти на стражі закону і правопорядку.
  • Олександр Прокудін: «У старших класах, десь у класі 7-9, я вирішив бути юристом, захищати людей у правовому полі. Мені це подобалося, а, оскільки я виріс в родинні військового і змалечку мав повагу до форменого одягу, вирішив вибрати такий симбіоз юриста і чоловіка в формі».
Олександр Прокудін запросив учасників медіашколи до себе у кабінет. Нашу увагу привернули екрани моніторів, на яких транслюється відео з камер спостереження, телефони з яких він тримає спецзв’язок навіть з Міністром Внутрішніх справ України, а також священні ікони та колекція моделей бойової техніки.

  • Олександр Прокудін: «В 2014 році постійно їздив в зону АТО і там в Луганській області є майстер. Він всі моделі транспортних засобів і бойової техніки виробляє з гіпсу».
Учасникам медіашколи випала нагода зробити на згадку фото у кріслі самого начальника поліції області. Також зробили спільне фото з Олександром Прокудіним. До речі, склад медіашколи побільшав. У подарунок ми отримали талісман херсонської поліції – песика шерифа, який відтепер оберігатиме нас від злодіїв і захищатиме свободу слова від зазіхань.


Катерина ЧОБІТЬКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон