Херсонськi театрали запрошують до лісу

театр, ліс, локація
У суботу, 22 травня Херсонський обласний театр відкриває ще одну творчу локацію просто неба – Лісовий театр.

Лісова сцена – це особливе місце, тому що сценографію до вистави створює сама природа: зоряне небо, звуки вечірнього лісу, пісок під ногами і шум вітру – все це утворює незабутнє враження від перегляду вистави.

Лісова локація театру театр існує з 2011 року в Олешківському лісі на базі зеленого туризму «Чумацька криниця». Нею опікується художній керівник ХОАМДТ ім. М. Куліша, народний артист України Олександр Книга.

Вперше на цій сцені зіграв театральний колектив з Білорусії під час 13 Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» – виставу «Чайка» Антона Чехова. Першою репертуарною виставою був «Понтій Пілат».

Цього року Лісовий театральний сезон стартує з містичної комедії «Майська ніч» за мотивами повісті М. Гоголя. Режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк. Наразі ж у репертуарі Лісового театру 5 вистав, одна з яких – імерсійна.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон