У Херсонському держуніверситеті продовжується святковий марафон до Днів Європи

ХДУ, марафон, День Європи
У Херсонському державному університеті стартував другий тиждень святкування Днів Європи в Україні. У ході запланованих заходів молодь нашого освітнього закладу знайомиться з культурою та освітою найрозвиненіших європейських країн.

Протягом наступних двох днів студентство долучатиметься до лекцій та захоплюючих інтерактивів, присвячених Дню культури Республіки Польща.

Привітав учасників заходу перший проректор Сергій Омельчук. Він наголосив на важливості співпраці ХДУ з польськими освітніми закладами. «Святкування Дня культури Республіки Польща в нашому університеті нагадує, що незалежно від своєї національної належності і громадянства, всі ми – частина великої Європейської родини. І саме з Польщею Херсонський державний університет пов’язує чимало проєктів та офіційних договорів про співпрацю. Серед яких – реалізація програми «Подвійні дипломи», семестрове навчання студентів та проведення наукових досліджень викладачами», – зазначив Сергій Омельчук.

До привітань долучилися: керівниця Реферату з питань науково-освітньої співпраці Посольства Республіки Польща в Україні, радниця Ева Матушек-Загата; ректор Поморської Академії у Слупську Збігнєв Осадовський; проректорка зі студентських справ Поморської Академії у Слупську Данута Гєрчиньська, професор Інституту неофілології Поморської Академії в Слупську Тадеуш Осух, представниця бюро з питань розвитку та співробітництва Єлизавета Окунькова.

Захід організований Інформаційним центром ЄС при ХДУ за підтримки представництва Європейського Союзу в Україні, Посольства Республіки Польща в Україні, а також Поморської Академії у Слупську.

Студенти та викладачі факультету української й іноземної філології та журналістики підготували для присутніх віршовані й вокальні композиції польською мовою. Організатори заходу також провели цікаву онлайн-вікторину, переможці якої отримали подарунки від Представництва Європейського Союзу в Україні. Також молодь долучилася до лекції, яку провів професор Інституту неофілології Поморської Академії в Слупську Тадеуш Осух.

Зазначимо, що Херсонський державний університет співпрацює з 11 освітніми закладами Республіки Польща. Серед них – Поморська Академія в Слупську, Державний Східноєвропейський університет в Перемишлі, Університет ім.Адама Міцкевича в Познані, Академія ім.Яна Длугоша (Ченстохов), Полонійна академія в Ченстохова, Малопольська школа публічного адміністрування (Краківський економічний університет), Вища школа туризму і готельного бізнесу в Гданську, Варшавський університет, Вища економічна школа в Бидгощі, Вища лінгвістична школа в Ченстохов, Вища школа туризму та екології.

Завтра, 18 травня, у Херсонському державному університеті продовжиться День культури Республіки Польща. Студентство долучиться до відео-лекції «Польська мова – молодіжна лексика» від професора Університету гуманітарно-природничих наук ім.Яна Длугоша в Ченстахова Агнєшки Клімас.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон