На Херсонщині створюють новий музей

Таврія, музей, Батурін
У Таврійській громаді створять музейний заклад. До його складу увійде музей історії легендарної Чорнянки.

Створити комунальний заклад “Музей історії міста Таврійська” 6 травня вирішила Таврійська міськрада Каховського району.

Також місцеві депутати виступили з клопотанням перед Зеленопідською сільрадою як до правонаступника ліквідованої Каховської райради з приводу безоплатної передачі їхній громаді музейного фонду “Чорнянського музею історії села”.

«Цей музей розташований в школі Чорнянки і є філією комунальної установи “Семенівський краєзнавчий музей” Зеленопідської сільради. Він залишиться в цьому ж селі, але буде філією КЗ “Музей історії міста Таврійська», — пояснив заступник міського голови Анатолій Білий.

Як доповнив міський голова Таврійська Микола Різак, створення комунального закладу дозволить в подальшому виділяти кошти на розвиток як місцевому музею, так і його чорнянській філії.

«Свого часу у Чорнянці був чудовий музей, з прекрасним приміщенням. Не розумію, кому прийшло в голову все це зруйнувати. Переконаний, з часом ми обов’язково вирішимо це питання і відновимо в цьому селі гарний музей», — пояснив він.

Нагадаємо, що музей історії міста в Таврійську відкрили у вересні 2017 року. А восени 2020 року Чорнянка увійшла до складу Таврійської міської громади.

Олег БАТУРІН
Фото з архіву автора.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон