Керівники Херсона та Миколаєва домовилися про співпрацю

мери, співпраця, Сєнкевич, Колихаєв
Познайомитися з командами управлінців міст-сусідів, обговорити майбутнє співробітництво та запропонувати одне одному допомогу вирішили міські голови Херсона та Миколаєва Ігор Колихаєв і Олександр Сєнкевич.

«Якось співпраця до цього між нашими містами складалася не дуже тісно, не було жодних спільних проєктів, взаємодії. Впевнений, що ці часи в минулому. Ми готові бути корисними нашому сусіду Херсону і сподіваємося, що це – взаємно», – сказав на початку розмови пан Сєнкевич.

Разом із паном Олександром до Херсона завітали його перший заступник Віталій Луков, секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько та інші представники команди. З боку херсонського голови в зустрічі брали участь секретар Херсонської міської ради Галина Лугова, заступники міського голови Володимир Пепель, Олександр Лукʼяненко, Оксана Рукавішнікова та Юрій Стельмашенко.

Розмова вийшла довгою, але продуктивною. Ігор Колихаєв розповів про свої перші пів року на посаді, окреслив плани на майбутнє.

Миколаївський колега зауважив, що, хоча у них і не такі масштабні перетворення у перспективі, міста можуть бути корисними одне одному вже сьогодні. Тим більше, що Миколаїв наразі посідає першу сходинку в рейтингу міст, які користуються «теплими» кредитами.


«Безумовно, ваш досвід нам дуже знадобиться, адже ми все зараз робимо, наче з нуля… старі методи руйнуємо, нові впроваджуємо, все це жере час, але іншого виходу в мене немає. Це треба було робити ще 10 років тому, тоді сьогодні ми б вже почувалися як люди. Не дивлячись на те, що Миколаїв майже вдвічі більший за Херсон і активніший, проблеми у нас спільні: транспорт, інфраструктура, водні перевезення, робота з портами тощо. Треба над цим ретельно працювати», – сказав Ігор Колихаєв.

Домовилися так: заступники за напрямками триматимуть зв’язок одне з одним, а також в практику ввійдуть загальні наради херсонського та миколаївського керівництва. Обидва очільники вбачають у такій співпраці великий потенціал для розвитку південних міст.

Крім того, першим кроком до взаємодії стане спільна робота «платформи майбутнього» МРІЙДІЙ, яка вже реалізовує соціальні проєкти в Миколаєві за рахунок бізнесменів, що люблять своє місто. Засновниками цього є успішні підприємці, які також брали участь у зустрічі з Ігорем Колихаєвим, – Максим Бревда, Костянтин Скоріні, Євгеній Клімов. Успішно розпочавши в рідному місті, підприємці почали збирати прихильників такого руху й в Херсоні. Результатом цього стане перший форум підприємців, який пройде в нашому місті вже у вівторок, 18 травня. Обидва мери – серед запрошених.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон