У Херсонському держуніверситеті обговорюють перспективи європейської інтеграції

ХДУ, панельна дискусія, ЄС
Вчора, 13 травня, у межах відзначення Дня кар’єри ЄС, у Херсонському державному університеті відбувся публічний захід «Професійний розвиток та європейська інтеграція». Панельна дискусія об’єднала представників мереж ЄС, бізнесу, влади, освіти та студентів нашого університету.

Україна – одна з держав, яка географічно знаходиться в Європі, однак не входить до країн Європейського союзу. І на це є чимало причин.

Як вважає ректор ХДУ Олександр Співаковський, саме заклади вищої освіти мають відігравати визначальну роль у формуванні свідомих, вмотивованих, всебічно розвинених особистостей, яким під силу розбудовувати європейську Україну.

«Для цього у нашому університеті ми вдосконалюємо інфраструктуру, налагоджуємо співпрацю зі стейкхолдерами та бізнесом, створюємо відповідні умови для того, аби молодь могла побудувати успішну траєкторію розвитку. Багато уваги приділяємо залученню студентів до участі у програмах, що дозволяють отримати досвід навчання закордоном й, таким чином, сформувати необхідні освітні й професійні компетентності. І саме такі заходи допомагають зрозуміти, що робити задля того, аби молодь була щасливою тут, на батьківщині, і будувала європейську Україну», – зазначив Олександр Співаковський.

Серед спікерів – ректор ХДУ Олександр Співаковський; перший заступник голови – керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський; в.о.начальника управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко; президент Херсонської торгово-промислової палати Вікторія Остроумова; директорка «Агенції регіонального розвитку «Офіс євроінтеграції» Херсонської області» Олександра Фадєєва; член постійної комісії Херсонської міської ради VIII скликання, декан факультету фізичного виховання та спорту ХДУ Іван Глухов; проректорка з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи ХДУ Наталія Кушнір.

У ході заходу учасники обговорювали впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, перспективи участі студентства у програмах ЄС для розвитку нових бізнес- та освітніх можливостей.

Молодь дізналася про програми, напрямки, які пропонує влада Херсонської області та міста. А також студентів ознайомили з кращими практиками взаємодії закладів вищої освіти, розповіли про сучасні тенденції на ринку праці та ті знання й навички, що необхідні для професійного становлення. Адже ми знаємо, що один із принципів Європейського Союзу – навчання протягом життя, яке дає можливість набути певних компетентностей.

Спікери заходу, у свою чергу, мали чудову можливість поспілкуватися з молоддю, поділитися власним досвідом. І, головне, почути те, як вони бачать інтеграцію України до ЄС і які кроки, на їхню думку, необхідні для цього зробити.

Організаторами панельної дискусії «Професійний розвиток та європейська інтеграція» виступив відділ міжнародних ініціатив та проєктної діяльності та інформаційний центр Європейського Союзу при ХДУ. Даний захід є частиною проєкту Представництва Європейського Союзу «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні».

Більше інформації про можливості для молоді, які відкриває Європейський союз, можна дізнатися на сайті Euroquiz.


Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон