Голова Верховної Ради України та Спікер Сеймасу Литви відвідали КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" на адміністративній межі з Кримом

голова ВРУ, КПВВ, Херсон
Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков впевнений, що пункти пропуску на адміністративній межі з окупованим Кримом - тимчасові, і після повернення українських територій в них не буде потреби.

Про це він заявив під час відвідання зі Спікером Сеймасу Литовської Республіки Вікторією Чмілітє-Нільсен КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією Криму.

Дмитро Разумков та Вікторія Чмілітє-Нільсен ознайомилися з порядком здійснення прикордонного та митного контролю на адмінмежі, а також із роботою сервісної зони, умовами надання адміністративних послуг на КПВВ та функціонуванням віддаленого робочого місця центру надання таких послуг.

«Тут достатньо хороші умови, щоб нормально працював персонал, і комфортні умови для людей, які переходять з тимчасово окупованого Криму на територію вільної України», - сказав Голова Верховної Ради. Він додав, що обидва пункти пропуску були реконструйовані в 2019 році і наразі глобальних доопрацювань не потребують.

Як зазначив Голова українського Парламенту, від зусиль кожного, хто може сприяти деокупації Криму, залежить повернення українських територій, що дозволить в майбутньому перетворити КПВВ на музеї.

«Повернути свої території - непроста задача. Це кропітка робота кожного на своєму місці: журналіста, Голови Верховної Ради, наших міжнародних партнерів, керівництва інших держав, які підтримують та допомагають Україні, зокрема і санкціями”, - заявив Дмитро Разумков. Він переконаний, що санкції є вагомим аргументом та ефективним механізмом в боротьбі з окупацією Криму та в питанні війни на сході нашої держави.

Голова українського Парламенту подякував Литві та іншим країнам Балтії за дружню підтримку України на міжнародних майданчиках, зокрема в ПАРЄ, ОБСЄ, НАТО, а також в рамках групи «Балтік плюс».

«Я радий сьогодні мати можливість відвідати з колегою ці пункти пропуску. Але дуже сподіваюся, що через деякий час їх не буде. І ми знову зможемо поїхати в український Крим та жити в мирній державі», - підкреслив Дмитро Разумков.

Спікер Сеймасу Литовської Республіки Вікторія Чмілітє-Нільсен вчергове підтвердила сталу підтримку територіальної цілісності України і запевнила, що Литва ніколи не визнає незаконну анексію Криму.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон