У Херсонському держуніверситеті стартував марафон святкових заходів до Днів Європи

ХДУ, Дні Європи, заходи
Уже традиційно у Херсонському державному університеті відбувається святкування Днів Європи. Цьогоріч протягом святкової декади студентство нашого освітнього закладу буде знайомитися з культурою та освітою найрозвиненіших європейських країн, а також долучаться до цікавих лекцій та захоплюючих інтерактивів.

Урочисте відкриття «Днів Європи 2021» відбулося 11 травня. Організаторами циклу заходів виступили фахівці Інформаційного центру Європейського союзу при ХДУ та Відділ міжнародних ініціатив та проєктної діяльності.

Привітав учасників та організаторів заходу ректор ХДУ Олександр Співаковський: «День Європи став символом нового початку вільного та успішного шляху мирної співпраці між суверенними націями, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права. Це свято вкотре нагадує нам, що Європа починається не за кордоном нашої держави, а в серці кожного українця», – наголосив Олександр Співаковський.

«Одинадцятий рік поспіль у стінах Херсонського державного університету відбувається святкування Днів Європи. Така подія в університеті – це можливість проявити себе, дізнатися щось нове й цікаве. Хочеться, аби Європа асоціювалася у вас не лише з відпочинком, а й з продовженням освіти, розширенням зв’язків та професійного досвіду», – звернувся до молоді перший проректор Сергій Омельчук.

До привітань долучилася й проректорка з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталія Кушнір, яка побажала учасникам цікавих та інформативних заходів.

Розпочався святковий марафон «Найкращим конкурсом про Європу». Напередодні молодь кожного факультету підготувала цікаві завдання для своїх опонентів. Змагання триватиме протягом двох днів. Першими свої проєкти презентували студенти педагогічного факультету та факультету української й іноземної філології та журналістики.

Учасники мали змогу долучитися до завдань з інноваційним підходом та квесту на свіжому повітрі. Молодь подолала 7 станцій, кожна з яких була присвячена європейським країнам. Організатори зазначають, що метою такого марафону стало ознайомлення студентів з культурними особливостями кожної з держав.

Наступного дня свої завдання представили факультет бізнесу і права, факультет психології, історії та соціології, а також факультет біології, географії та екології. Учасники долучилися до конкурсу «Гастрономічна Європа», ребусів, асоціативних рядів та інтерактивного квесту.

Переможців визначали за певними критеріями: організація конкурсів, результати їх проходження та участь у вікторині, яку підготував Інформаційний центр Європейського союзу при ХДУ.

За підсумками дводенного змагання «Найкращий конкурс про Європу» факультети розділили призові місця:

І місце – факультет української й іноземної філології та журналістики; факультет психології, історії та соціології;

ІІ місце – педагогічний факультет і факультет біології, географії та екології;

ІІІ місце – факультет бізнесу і права.

Решта днів святкового марафону присвячені окремим країнам та їх культурній спадщині. Молодь долучиться до лекцій професорсько-викладацького складу освітніх закладів Республіки Польща та інтерактивних презентацій Німеччини, Франції, Австрії, Великої Британії, Королівства Іспанії та Болгарії.


Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон