Посол Польщі відкрив у Херсоні "Польську полицю"

біблиотека, польща, посол
Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара небезпідставно пишається своїми міжнародними зв’язками. 11 травня 2021р. Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький відкрив у бібліотеці українську версію проєкту «Польська полиця».

Проєкт започаткований у 2017 році у Великобританії і має на меті охопити читачів – як іноземних, так і польських – у різних країнах світу через місцеві публічні бібліотеки. У 2019 році «Польські полиці» з’явились у бібліотеках нью-йоркського Брукліна та Філадельфії. Україна – третя країна, де Польський Інститут книги (м. Краків) реалізовує проєкт у співпраці з польською дипломатією, місцевими суспільними партнерами та самоврядуванням. Проєкт фінансується Міністерством культури, національної спадщини та спорту і реалізується Посольством Республіки Польща у Києві за підтримки Міжнародного товариства польських підприємців в Україні та Фонду «Допомога полякам на Сході».

Директор закладу Надія КОРОТУН висловила вдячність за те, що проєкт стартував саме в херсонській бібліотеці, яка, до речі, стала першою, яку посол відвідав особисто у межах цієї події.

Бартош ЦІХОЦЬКИЙ відзначив, що проєкт, спрямований на створення доступу до польської літератури в публічних українських бібліотеках. Він пишається польською літературою, в якій, окрім іншого, описано спільну польсько-українську історію. «Ми впевнені, що в цей складний для України і для вашого регіону час культура може бути інструментом об’єднання і відновлення наших суспільств», – наголосив посол.

На відкритті проєкту була також присутня Катажина СОЛЕК, Генеральний консул Республіки Польща в Одесі.

У рамках проєкту бібліотека отримала понад 50 книг як польською мовою, так і в перекладі на українську мову. Всього ж «Польську полицю» буде відкрито у 26 бібліотеках України.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон