На Херсонщині дбають про розмноження дикої птиці

фазан, розведення, мисливці
Мисливці Горностаївської первинної організації Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР) працюють над тим, аби збільшити популяцію царської птиці – саме так у народі називають фазана звичайного.

Минулого тижня у дику природу Каїрської балки вони випустили 20 дорослих особин фазана. Це вдалося зробити за підтримки спонсора – керівника ПП «Еммануїл Фарм» Василя Зика.

Таких добрих справ чимало в роботі мисливців Горностаївщини – випуск і розселення фазанів та качок, озеленення угідь тощо.

Про акцію, націлену на відродження у природному середовищі поголів’я птахів, розповів голова осередку УТМР Анатолій Іванович Дробот.

– Придбав 20 особин маточного поголів’я фазанів Василь Іванович Зик – керівник ПП «Еммануїл Фарм». На осінь вони вже дадуть потомство.

Таким чином, ми поповнимо популяцію цієї гарної птиці. Але на цьому ми не зупиняємося: у серпні плануємо випустити ще 150 особин фазанів. З них 50 пообіцяв придбати знову ж таки Василь Іванович – за що ми йому щиро вдячні. А 100 голів птиці члени нашого товариства вирішили придбати за власні ресурси – зберемо зерно і обміняємо на фазанів, – повідомив Анатолій Дробот.

У Горностаївській первинній організації товариства мисливців та рибалок запевняють, що не лише полювання, але й опіка місцевою фауною є пріоритетним напрямком діяльності товариства. Адже мисливець має не лише цілитися з рушниці – він має любити природу і робити для довкілля корисні та добрі справи.

Що й роблять на Горностаївщині. Займаються розведенням не лише фазанів, а й іншої птиці. Так, цієї весни також випустили в природу молодняк дикої качки, вирощеної в Корсунському розпліднику, яких придбали самі мисливці. Там же й фазанів на зерно міняють.

За результатами таких заходів мисливська фауна збільшується, і нинішнього року у мисливських угіддях стане ще більше фазанів та диких качок завдяки старанням мисливців Горностаївського колективу та небайдужих до природи меценатів.

Випустивши фазанів на волю, мисливці не полишають птахів напризволяще: вони оберігають їх від браконьєрів, підгодовують у холодну зиму. Птахи чудово виживають та дають потомство.

У товаристві мисливців та рибалок впевнені, що завдяки хорошому клімату, багатим лісовим ресурсам на Горностаївщині є всі необхідні умови для вирощування й розведення фазанів. Головне для фазана, аби були вода та дерева, щоб вночі ховатись від хижаків.

Поки полювати на фазанів не можна. Тепер найголовніше – не зашкодити їм, і всіляко підтримувати нових мешканців дикої природи та дати можливість розмножуватися.

Любов РУДЯ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон