У Скадовській ЦРЛ ввели в експлуатацію сучасну кисневу станцію

Скадовськ, ЦРЛ, киснева станція
Станція забезпечить весь медичний заклад киснем. Він буде постачатись мережею від кисневої станції до основних корпусів.

Це полегшить надання медичної допомоги хворим на COVІD-19 терапевтичного, хірургічного, інфекційного відділень та пологового будинку.

Перевірити роботу кисневої станції та поспілкуватися з лікарями приїхав голова облдержадміністрації Сергій Козир разом із своїм заступником Андрієм Шибаєвим, повідомляють в Херсонській облдержадміністрації.

Очільник області підкреслив, що одним із основних чинників ефективності лікування коронавірусної інфекції є саме забезпечення потреби медичних закладів у кисні: «Хоча Херсонська область відноситься до «жовтої зони», і спостерігається зменшення нових випадків захворювання, проте ми розуміємо, що реагувати треба на випередження. Саме для цього важливим є запуск кисневих станції, які рятують життя і прискорюють одужання пацієнтів, а також допомагають значно економити».

Скадовська центральна районна лікарня використовує до 40 балонів кисню на добу, залежно від потреб пацієнтів. Балони із киснем постачаються шляхом автомобільного транспортування. Тому і було прийнято рішення щодо будівництва на території лікарні мережі централізованого киснепостачання.

У 2020 році за рахунок субвенцій із державного бюджету замовлено проєкт та закуплено станцію для киснепостачання ZELKO 45D у контейнері розміром 6,0 х 2,4 м. Контейнер утеплений та оснащений системами вентиляції, опалення, пожежної сигналізації, зливу конденсату, електрошафою. Загальна продуктивність кисневої станції складає 31,4 куб. м/год. В цілому можна підключити до кисню 175 точок по корпусам лікарні.

Крім цього, проєктом передбачено встановлення одного кріоциліндру ємністю 1920 літрів, який буде заповнюватись періодично шляхом автомобільного транспортування.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон