Херсонські студенти здійснили наукову експедицію

Херсон, експедиція, ХДУ
У рамках практики магістри-біологи Херсонського державного університету дослідили функціональні риси видів, що ростуть на території Національного природного парку «Кам’янська Січ».

Завдяки роботі наших науковців дані досліджень степових видів рослинності Парку поповнять Всеєвропейську базу даних функціональних рис рослин TRY.

Під час експедиції студентами на чолі з завідувачем кафедри біології, професором Іваном Мойсієнком було вивчено функціональні риси 10 видів степових рослин. Варто зазначити, що дослідження проводилися за новими методиками, впровадженими професорсько-викладацьким складом факультету біології, географії та екології.

«Ми вимірювали висоту рослини, збирали її насіння, а також сканували листя. Такий спосіб дослідження дає можливість встановлювати зміни рослинного покриву під впливом різних факторів. Згодом уся ця інформація буде відправлятися до Києва, де і поповнюватиметься база даних», – розповіла студентка І курсу ІІ (магістерського) рівня вищої освіти факультету біології, географії та екології Олена Ракша.

Варто зазначити, що представники наукової експедиції проклали нові туристичні маршрути та знайшли рідкісні види. Також студенти збирали трейти за рослини, які будуть використовуватися в літописі природи «Кам’янської Січі».

«Вдалося побачити рослини, які є унікальними для нашої території. Серед них тюльпан Шренка, тюльпан бузький та гіацинтик. Всеєвропейська база даних TRY містить мало інформації про степові види нашої території. Тому головним завданням стало надати інформацію, яку потім зможуть використовувати будь-які дослідники з усього світу», – зазначив завідувач кафедри біології, професор Іван Мойсієнко.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон