На Херсонщині екологія одна з найкращих в країні

Херсонщина, екологія, Яїцький
Принаймні про це свідчать офіційні дані, які днями оприлюднила Державна служба статистики.

Нагадаємо, що основними забруднювачами атмосферного повітря є стаціонарні джерела, до яких належать промислові підприємства, теплові електростанції та котельні.

На Херсонщині викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від усіх стаціонарних джерел за минулий рік становили 17,8 тис. тонн. У той час як на Дніпропетровщині — 534,7 тис. тонн, а на Донеччині – 751 тис. тонн.

Менше, ніж на Херсонщині, цей показник лише в декількох регіонах: Житомирській області (11,8 тис. тонн), Миколаївській (11,2 тис. тонн), Кіровоградській (10,7 тис. тонн), Рівненській (10,1 тис. тонн), Тернопільській (9,5 тис. тонн), Волинській (5,1 тис. тонн), Закарпатській (3,3 тис. тонн), Чернівецькій (1,8 тис. тонн).

Щодо викидів діоксиду вуглецю в атмосферне повітря, то за підсумками 2020 року найгірші показники продемонстрували Донецька, Дніпропетровська та Запорізька області. Найчистіші – Чернівецька, Закарпатська та Херсонська області.

Анатолій ЯЇЦЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон