На Херсонщині цвітуть писанкові сади

писанки, конукурс, центр народної творчості
Напередодні Великодня фахівці обласного Центру народної творчості яскраво переобладнали свою прибудинкову територію: прикрасили дерева, облаштували декілька тематичних експозицій та фотозон. Перехожі із задоволенням фотографувалися у яскравому Писанковому саду. Також прямо на тротуарній частині біля Центру провели невеличкий майстер-клас, під час якого кожен бажаючий міг розмалювати свою декоративну писанку, пташку чи квіточку, почепити її на дерево, або за бажанням забрати з собою.

Цю гарну традицію Херсонський обласний Центр народної творчості започаткував ще у 2015 році і з цього часу кожен рік працівники культури всієї області напередодні Великодніх свят створюють гарний настрій жителям своїх громад. Цього року протягом передсвяткового тижня до Центру сотнями надходять світлини, у яких наші колеги представляють свої заходи, тематичні роботи своїх майстрів, великодні дерева і навіть сади. З кожним роком до акції «Писанковий сад» долучається все більше бібліотечних установ, загальноосвітніх, дошкільних закладів та окремих ентузіастів.

Найкращі світлини опубліковані у групі ОЦНТ «Культура – це ми!», де культпрацівники Херсонськоъ області зможуть переглянути роботи своїх колег, поділитися ідеями, прокоментувати, порадіти за себе та інших. На сьогоднішній момент участь у акції взяли 15 територіальних громад області. Багато фотоматеріалів поприходило із окремих сільських рад. За святкові дні ми очікуємо на фотозвіти з усіх куточків Херсонщини.

Особлива інтрига виникла в групі навколо світлин конкурсу великодніх фотозон, де переможців обирають не члени журі, а учасники — голосуванням за допомогою лайків. Після Великодніх свят на офіційній сторінці ОЦНТ у Фейсбуці буде опубліковано інформацію про переможців конкурсу.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон