На Херсонщині стало більше шакалів

Херсонщина, шакали, Яновський
Шакали, які на Херсонщині ще років із десять тому були рідкістю, тепер настільки розповсюдилися, що часом наближаються заледве не впритул навіть до великих до населених пунктів.

Приміром, у Олешках єгер одного з мисливських господарств нещодавно підстрелив цього хижака просто на рибгоспівських ставках – за якихось півтора кілометри від крайньої хати у місті.

Добутого хижака запросили обстежити досвідченого мисливствознавця, кандидата сільськогосподарських наук Ігора Шейгаса. Ігор Миколайович визначив, що звір є дорослим самцем, причому достатньо вгодованим – відтак, від нестачі їжі він не потерпав.

А їсть шакал буквально все – починаючи від жаб та комах, і закінчуючи гризунами. Може також навідатися до курників чи пасовищ, тож селянам незабаром доведеться вживати додаткових заходів, аби убезпечити свою живність і птаство від посягань голодних шакалів.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон