На Херсонщині поліцейські малювали писанки

Каховка, писанки, Сайфутдінов
Напередодні Великодня у Каховському районі Херсонщини ювенальні поліцейські разом з дітьми малювали яскраві писанки.

Працівники ювенальної превенції відвідали третьокласників школи №8 Новокаховської міської ради, щоб разом підготуватися до великодніх свят під час цікавої творчої роботи.

- Ми намагаємося сформувати у дітей розуміння, що поліцейський - їх друг і захисник, щоб вони не боялися і не соромилися розповідати про свої проблеми. Ми налагоджуємо довірливі відносини між школярами та людьми у формі.

І найефективніше таку роботу розпочинати з раннього дитячого віку. Діти мають знати, що у разі потреби поліцейський завжди їх захистить, підтримає і допоможе, - зазначає начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Віталій Сайфутдінов.

Спільно з соціальним педагогом ювенали спочатку розповіли дітям про великодні традиції, історію та обряди українського народу. Далі учням підготували все необхідне для творчості – фарби, пензлі, за бажанням заготовки малюнків писанок, кожному різні. Дехто з дітей вперше малювали барвисті писанки, але малюнки вдались у кожного.

Такі цікаві й пізнавальні заняття вже є традиційними, коли ювенальні поліцейські напередодні свят разом з учнями виготовляють різні іграшки та малюють. Поліцейські розповідають дітям про традиції і звичаї, популяризують та виховують повагу до національної культурної спадщини українського народу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон