У Херсонському університеті медики обговорили питання пандемії та вакцинації

медики, ХДУ, ковід
Сьогодні, 28 квітня, у Херсонському державному університеті відбулася регіональна науково-практична конференція «Перебіг коронавірусної інфекції у Херсонському госпітальному окрузі, вакцинація». Організатори заходу – медичний факультет ХДУ на чолі з деканом Наталією Шахман.

Серед учасників конференції – науково-педагогічні працівники та студенти Херсонського державного університету, Генічеського фахового коледжу та Бериславського медичного коледжу. А також представники Департаменту охорони здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонської міської ради, керівники закладів охорони здоров’я Херсона та області.

Привітав учасників заходу ректор ХДУ Олександр Співаковський. Він наголосив, що три роки тому, коли створювався медичний факультет на базі ХДУ, всі розуміли знаковість цієї події.

«Сьогодні ми єдині на Херсонщині випускаємо спеціалістів медичної галузі, які вкрай необхідні у регіоні. Ми повинні плекати нову генерацію тих, хто надалі захищатиме здоров’я наших людей. Адже чітко розуміємо, що є три визначальні напрями, які забезпечують рівень життя населення. Це – якісна медицина, освіта та інфраструктура добробуту», – підкреслив Олександр Співаковський.

У ході свого виступу Олександр Співаковський розповів про заходи безпеки, які проводилися в університеті задля зменшення ризиків захворюваності на COVID-19. Заходів, які забезпечили стабільну, контрольовану ситуацію з кількістю хворих. А це, у свою чергу, дозволило не зупиняти освітній процес у закладі.

Також ректор порушив питання вакцинації представників ХДУ й наголосив на необхідності сприяння профільних структур у вирішенні цього питання. Адже переговори з цього приводу в університеті тривають вже півтора місяці, однак конкретних дій поки що не відбулося.

У свою чергу, перший проректор Сергій Омельчук відзначив, що пандемія коронавірусної хвороби торкнулася не лише медичної сфери, а й наукової. Адже нові реалії сприяли активізації наукових досліджень щодо вивчення коронавірусної інфекції, які, до того ж, активно фінансуються на державному рівні. За словами першого проректора, сьогоднішня конференція – один із перших науково-методичних заходів регіонального характеру, де порушена тема перебігу інфекції та вакцинації.

Директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Віктор Короленко наголосив на важливості проведення подібних заходів: «При спалахах інфекційних хвороб, комунікаційна складова, своєчасне інформування – вкрай важливо. Ми повинні розуміти, що жодна система охорони здоров’я не витримає, якщо немає соціальної відповідальності людей, піклування про себе та рідних. І саме такі зустрічі надзвичайно важливі. Адже дозволяють обговорити проблему, усвідомити відповідальність, ризики та можливі наслідки». Крім того, подібні зустрічі дозволяють медикам обмінюватися досвідом задля подальшого вирішення спільної проблеми.

У ході конференції учасники обговорили актуальні питання щодо наслідків перебігу та вакцинації населення Херсонського госпітального округу, надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру, пов’язаної з поширенням на території Україні гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон