На Херсонщині учнів на ЗНО будуть централізовано підвозити

зно, облдержадміністрація, херсон
5897 учнів у цьому році закінчують в Херсонській області 11 класи у закладах загальної середньої освітиі. Більшість випускників вже обрали майбутні професії та необхідні предмети, з яких потрібно пройти зовнішнє незалежне оцінювання для вступу до вишу.

Під час селекторної наради голова Херсонської облдержадміністрації Сергій КОЗИР наголосив, що цього року забезпечити підвезення випускників до пунктів проведення ЗНО мають органи місцевого самоврядування.

«Ми тримаємо дане питання на контролі, відпрацюємо це з головами територіальних громад. Організоване підвезення до пунктів тестування є обов’язковим», - наголосив Сергій Козир.

Як повідомила начальниця управління освіти і науки ОДА Тетяна ЮШКО, учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, зокрема у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання проходитиме з 21 травня по 15 червня за таким графіком:

21 травня – хімія
24 травня – іспанська, французька, німецька мови
25 травня – англійська мова
28 травня – математика
01 червня – укр. мова, укр. мова і література
04 червня – історія України
07 червня – фізика
10 червня – біологія
15 червня – географія

Для реалізації їх права на проходження незалежного оцінювання в області діятиме 45 пунктів проведення ЗНО у 10 округах (Бериславському, Великоолександрівському, Генічеському, Голопристанському, Каховському, Новокаховському, Олешківському, Чаплинському, Херсонському, Скадовському).

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон