У Херсоні "оцифрували" університет

ХДУ, Співаковський, електроний сервіс
У Херсоні вперше «оцифрували» цілий виш. Фахівці Херсонського державного університету створили власний електронний сервіс під назвою «Аналітична система матеріально-технічної бази ХДУ», пише Голос України.

Тут і детальні плани гуртожитків, навчальних аудиторій та лабораторій, і вичерпна інформація про їх оснащеність, ба навіть про забезпечення температурного режиму - власне, абсолютно про всі наявні ресурси.

Причому працювати з сервісом настільки просто й зручно, що необхідні відомості в режимі онлайн можна отримати за лічені хвилини, якщо не за секунди. При цьому доступ до нього можливий не тільки для викладачів, співробітників та студентів вищого навчального закладу, а й для всіх, кого цікавить університетське життя - від абітурієнтів і доминулорічних випускників.

Над створенням платформи працював цілий авторський колектив з семи фахівців (у тому числі й здібних студентів). Але ця робота не закінчена - її базу даних будуть поповнювати постійно. І також постійно модернізуватимуть функціонал сервісу, - наголошує ректор Херсонського державного університету, професор Олександр Співаковський.

Новий продукт вишу суттєво полегшить адміністрування освітнього процесу, прискорить підготовку до ліцензування спеціальностей та акредитації.

Тож за прикладом ХДУ такий сервіс безперечно стане у пригоді й іншим альма-матер України. Та й великим компаніям і підприємствам "оцифрування" не завадить, а тільки допоможе впорядкувати справи. Тож і попит на молодих спеціалістів, спроможних створювати схожі платформи, у роботодавців буде високим. Тобто, від цього виграють і виш, і його випускники, й економіка країни загалом.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон