У Херсоні запрацюють міські фонтани

Херсон, фонтани, Яновський
Зараз у Херсоні вже почали готувати до роботи шість комунальних фонтанів: працівники міськводоканалу перевірили стан насосів, що подають туди воду (у міжсезоння цінну техніку демонтують на зберігання) та заходилися їх встановлювати.

«Були проблеми із тріщинами в чашах фонтану біля кіноконцертного залу «Ювілейний» та в парку «Херсонська фортеця». Але ці несправності вже усунули, і 29 квітня можна буде провести пробне включення. А з 1 травня фонтани працюватимуть у звичному режимі», — розповів директор комунального підприємства «Виробниче управління водоканалізаційного господарства Херсона» Віктор Скобліков.

На електроенергію для насосів, які «підживлюють» фонтани, у муніципальному бюджеті на 2021 рік передбачили 232,1 тисячу гривень. Цих коштів має вистачити для роботи впродовж світлового дня шість днів на тиждень (по понеділках обладнання зазвичай зупиняють для регламентних робіт) аж до жовтня. Та якщо у нас вкотре подорожчає електроенергія, по додаткові гроші знову доведеться звертатися до міськради.

У обласному центрі є ще два фонтани, чиє майбутнє «вкрите туманом». Перший знаходиться якраз біля офісу мерії. Встановили цю конструкцію ще за попереднього керівництва Херсонської міськради, і вона там дуже доречна, бо в літню спеку хоч трохи охолоджує майдан, викладений бетонними плитами. Але через порушення герметичності чаші він втрачає багато води. Потрібен ремонт, за який могли б взятися фахівці міськводоканалу, але на баланс ВУВКГ споруду чомусь досі не передали.

Другий фонтан можна було б запустити у «Лебединому озері» парку «Херсонська фортецю». Проте для цього необхідно реконструювати всю велетенську чашу. Такі плани існують, - підтвердив заступник міського голови Херсона Володимир Пепель. Та коли вони здійсняться, на сьогодні сказати важко.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон