Майже 200 молодих саджанців поповнили екосистему Херсонського державного університету

ХДУ, екосистема, студенти
Щороку навесні територія Херсонського державного університету збагачується новими саджанцями дерев, кущів та квітів. Це традиція, до якої долучається вся спільнота університету – керівництво, викладачі, співробітники, студенти і навіть випускники освітнього закладу. І цьогорічна весна не стала винятком.

Представники ХДУ зробили значний внесок в озеленення території паркового містечка – висадили майже 200 молодих дерев, кущів та трав’янистих рослин. До того ж, екологічну акцію приурочили до Всесвітнього дня Землі, який відзначають 22 квітня.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський переконаний, що сьогоднішня екологічна акція – це лише маленький, проте вагомий внесок у екосистему Херсонського державного університету та рідного міста.

«У Всесвітній день Землі ви висаджуєте те, до чого повернетеся через роки – і сьогоднішні молоді саджанці нагадають вам про цей момент. Ви обв’язково повернетеся спогадами у цей день і впевнено зможете сказати, що то був найкращий час у найкращому університеті», – звернувся Олександр Співаковський до студентів.

Серед висаджених рослин – бирючина, дуб, берест, персик, мигдаль, спірея, форзиція, лаванда, айстра тощо. Також сьогодні з’явилися нові кущі троянд, які стануть окрасою нашого університету й зачаровуватимуть своїм різнобарв’ям та духмяним ароматом.

Зазначимо, що тема розаріїв є досить актуальною та популярною у Херсонському державному університеті – подібні квітники можна побачити у ботанічному саду, навчально-тренувальному центрі та у СОТ «Буревісник».

Активними учасниками акції стала молодь університету. За їх словами, саме екологічні заходи дають можливість зробити внесок у благоустрій території своєї Alma mater, тому завжди охоче до них долучаються.

Тим більше, з приходом весни паркове містечко Херсонського державного університету стає одним з найулюбленіших місць для прогулянок не лише спільноти закладу, а й херсонців.

Також сьогодні подібні акції пройшли на територіях й інших структурних підрозділів університету.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон