На Херсонщині більшість місцевих громад не мають стратегії розвитку

громади, стратегія розвитку
Лише 22 територіальні громади з 49 в Херсонській області мають затверджені радами стратегії розвитку громад.

Про це свідчать дані моніторингу процесу підготовки та затвердження стратегічних документів у територіальних громадах області, який здійснюють в ХОДА.

Так, за результатами такого моніторингу у І кварталі 2021 року 22 територіальні громади області мають затверджені радами стратегії розвитку громад, 13 стратегічних документів знаходяться у стадії розробки.

Крім того, 4 пілотні громади (Бехтерська, Виноградівська, Зеленопідська і Костянтинівська) розробляють власні стратегії з урахуванням гендерних аспектів в рамках проекту ООН Жінки «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації».

У Херсонському регіональному офісі програми ULEAD з Європою повідомили, що за підтримки цієї програми дві громади з Херсонщини – Каховська міська територіальна громада і Нижньосірогозька селищна рада наразі розробляють стратегії розвитку за підтримки експерта програми Віктора Бондарука.

Як повідомлялось, у громадській організації “Асоціація гостинності Генічеського району” раніше наголосили на необхідності того, щоб в Генічеській громаді була розроблена стратегія розвитку.

Представники громадської організації переконані, що депутати Генічеської міської ради мають виділити необхідні кошти на фінансування експертної розробки такої стратегії і створення інвестиційного паспорту громади, що слугуватиме подальшому розвитку громади та залученню інвестицій.


Нагадаємо, 24 березня 2021 року Кабінет Міністрів України підтримав розроблений Мінрегіном законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про засади державної регіональної політики». Цей документ дозволить забезпечити єдине бачення стратегічного розвитку регіонів: від кожної громади до держави в цілому.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон