На Херсонщині хочуть знищити державне підприємство з мільйонними прибутками

державне підприємство, прибутки
Колектив ДПДГ Інституту рису заявляє про наклепи.

Працівники державного підприємства "Дослідне господарство Інституту рису НААН України" обурені неправдивою інформацією розміщеною, начебто, на їхнє прохання на сайті 05537.com.ua 2 квітня поточного року за підписом «Я.Соколовська», адже вона одним розчерком пера ставить під сумнів багаторічну роботу їхнього колективу та обмовляє керівника Валентину Уманську. Вони кажуть, що жоден з них не замовляв такого матеріалу і не підписував в зв’язку з цим жодного папірця. Тому наголошують, що надрукована інформація перекручена та подана автором викривлено, однобічно й без урахування їхньої позиції, що красномовно говорить про її замовний характер.

Результати своєї праці колектив підтверджує офіційними даними НААН України, згідно з якими ДПДГ Інституту рису входить в десятку його кращих сільгосппідприємств, які приносять мільйонні прибутки державі. Окрім того, дослідне господарство має численні високі експертні оцінки та нагороди. Так за результатами роботи у національному бізнес-рейтингу підприємство нагороджене званням «Лідер галузі-2019», а за рік офіційно нагороджено статусом «Вибір Країни» 2020.

Вийти на такий рівень колективу вдалося з новою директоркою Валентиною Уманською, яка після призначення на посаду, кілька років тому, найперше позбулася форвардних контрактів, які тримали підприємство в заручниках заниженої ціни на сільгосппродукцію. Вже можна констатувати відсутність на підприємстві кредитних зобов’язань, якими воно було обтяжене при попередньому керівництві. Також суттєво зросли показники врожайності сільгоспкультур, що дозволило підприємству покращити матеріально-технічну базу. У минулому році господарство придбало нову техніку та сільгоспобладнання, яке в наш нелегкий час, мало хто може собі дозволити. Для виконання усіх видів робіт забезпечує себе паливно-мастильними матеріалами та запасними частинами.

На новий рівень вийшов розвиток тваринництва, завдяки покращенню умов праці та зменшення до мінімуму відсотка «ручної» роботи через автоматизацію.

Не забувають на підприємстві опікуватися про село Антонівка, на території якого розташовані, і активно допомагають розвивати його інфраструктуру та соціальну сферу.

Увесь колектив ДП "Дослідне господарство Інституту рису НААН України" – це 175 людей, які вчасно отримують заробітну плату. У відповідності із Колективним договором їм надається матеріальна допомога на оздоровлення під час відпустки, премії та інші заохочувальні виплати. А це означає утримання на рівні добробуту багатьох родин, тож тепер тут констатують зменшення плинності кадрів удвічі за короткий проміжок часу.

Працівники підприємства такі досягнення пояснюють грамотним і далекоглядним керівництвом і працелюбним колективом.

Утім, ні те, ні інше не вберегли ДПДГ Інституту рису від нападів, які вже більше півроку заважають нормально працювати численними перевіркам, вилученням документів та інформаційними атаками. На підтвердження вищевикладеному – відсутність встановлення будь-яких порушень уповноваженими органами й службами.

Найпершою причиною таких атак, колектив називає відкриття ринку землі з 1 липня 2021 року. Із запуском цього процесу ДПДГ Інститут рису стає ласим шматком, тож і полювати за ним стали заздалегідь. Та працівники господарства категорично проти такої «розпайовки», виступають за його цілісність і готові й надалі відстоювати і своє підприємство, і діючого керівника.

Свою стурбованість ситуацією, що склалася навколо ДП "Дослідне господарство Інституту рису НААН України" колектив делегує журналістам і депутатам усіх рівнів, а також виклав у листі-зверненні до Президента НААН Украйни Ярослава Годзало, де висловив повну підтримку своєму директору Валентині Уманській в бажанні зберегти підприємство, його стабільну роботу та розвиток.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон