Коли херсонці зможуть відвідати національні природні парки та біосферний заповідник

режим роботи, екскурсії, Асканія-Нова
На території області активно проходить підготовчий період до літнього туристичного сезону 2021 року.

За інформацією прес-служби Херсонської облдержадміністрації, відвідування природоохоронних об’єктів має неабиякий попит серед туристів, у зв’язку з чим анонсуємо режим роботи національних природних парків Херсонщини та біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна.

Екскурсійні маршрути Біосферного заповідника «Асканія-Нова» цьогоріч будуть відкриті для відвідування з 25 квітня по 10 листопада.

Режим роботи заповідника може коригуватись в залежності від актуальних карантинних обмежень. Більш детально з переліком екскурсій можна ознайомитися за посиланням: http://askania-nova-zapovidnik.gov.ua/.

Екскурсії Національним природним парком «Олешківськи піски» проводяться тільки за попереднім записом з 8:30 до 15:00 годин.

Звертаємо увагу! Поряд з територією НПП «Олешківські піски» розташований воєнний полігон, тому закликаємо усіх бажаючих відвідати природоохоронний об’єкт, попередньо зв’язатися зі спеціалістами Парку!

Заявки на проведення екскурсійних послуг маркованими маршрутами та екологічними стежками приймаються з 8:00 ранку до 16:00 вечора за номерами, вказаними на офіційному сайті Парку: https://nppop.gov.ua/.

Екскурсійний сезон у Національному природному парку «Нижньодніпровський» цього року розпочнеться 19 квітня. Однак, варто пам’ятати, що з 01 квітня до 15 червня на природоохоронній території триває «сезон тиші».

Такий захід спрямований на охорону середовища існування, шляхів міграції, умов розмноження тварин та визначений Законом України «Про тваринний світ».

Що забороняється? Проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою:
  • пальба;
  • проведення вибухових робіт, запуск феєрверків;
  • проведення санітарних рубок лісу;
  • використання моторних маломірних суден;
  • проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.
Більш детально з інформацією можна ознайомитись за посиланням: http://nppn.org.ua/

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон