Віталій Булюк: Обласна рада несе відповідальність за безпеку мешканців Херсонщини

Булюк, обласна рада, територіальна оборона
Херсонська обласна рада має терміново зібратися на позачергову сесію облради аби забезпечити фінансово збори підрозділів територіальної оборони, що проводять навчання в Херсонській області, - вважає голова фракції ПП НАШ КРАЙ в облраді, голова ХОО ПП НАШ КРАЙ Віталій Булюк:

- За останні кілька років ми так звикли, що немає активних бойових дій на Сході країни, а на нашому кордоні з Кримом спокійно, що складалося враження, що ситуація нарешті починає налагоджуватися.

Орієнтуючись на це, обласна влада стала все менше виділяти коштів на територіальну оборону Херсонщини. Обласний бюджет не тільки не розширював фінансові можливості для наших військових, а й навіть почав їх скорочувати. Торік, передбачивши понад 5 мільйонів гривень на ці цілі, спромоглися виділити тільки 700 тисяч.

Останні події на наших кордонах вкотре підтверджують, що насправді конфлікт нікуди не дівся. Рівень небезпеки підтверджують заяви багатьох світових лідерів, в зв’язку із брязканням зброєю нашого північного сусіди.

Зрозуміло, що тут на місці, обласна рада має реагувати найперше, як це ми робили ще на початку небезпечних часів. Наше завдання - захистити наших мешканців, і допомогти розв’язати нагальні проблеми військових, які нас захищають. Загони територіальної оборони суттєво доповнюють регулярні частини Збройних сил, і вони - істотна ланка в обороні нашої області, тож маємо їх підтримувати.

Усі ті, хто є учасниками загонів територіальної оборони – це мешканці Херсонщини, які виконують свій обов’язок перед державою. І чим більшою буде кількість таких людей, тим переконливішим буде для ворога той факт, що територію Херсонської області захищають не тільки регулярні війська, а й люди, які живуть на Херсонщині і вони хочуть жити у власній державі, а не в тому світі, який їм готують «спасітелі руського міра».

Тому, проаналізувавши бюджет, закладений на територіальну оборону на цей рік і його виконання за минулий, зрозуміло, що депутатський корпус цьому питанню не приділив достатньої уваги. Ті події, як тривають протягом місяця біля наших кордонів, змусили нас активно реагувати на це й пришвидшувати розв’язання проблеми, для того, щоб загони тероборони були забезпечені всім необхідним.

За 5 останніх років вже відпрацьований механізм їхніх навчань, але нагальні проблеми нікуди не діваються - це розташування людей, умови їх проживання і проведення навчань, забезпечення їжею, формою і зброєю. Зараз залучено не так багато людей у навчаннях, бо, це факт, не вистачило коштів. Замість 5 тисяч, має бути 15 тисяч людей. Навчання має бути більш тривалим і поглибленим.

Депутатський корпус Херсонської обласної ради має забезпечити можливість виконання загонами тероборони своїх завдань, адже кожен із нас, поміж депутатських завдань, взяв відповідальність й за безпеку мешканців Херсонщини, - переконаний депутат облради Віталій БУЛЮК.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон