У Херсоні послаблять карантинні обмеження

Херсон, обмеження, карантин
Про це сьогодні, 15 квітня йшлося на брифінгу за участі головного лікаря лікарні ім.Є.Карабелеша Алли Малицької та головного державного санітарного лікаря Херсонської області Юрія Ромаскевича стосовно ситуації із COVID-19 у місті.

Кількість зайнятих "ковідних" ліжок у Херсоні складає 60,2%, - повідомила в.о.заступника міського голови Світлана Чепіга Усього по місту, за її словами, розгорнуто 615 ліжко-місць для хворих на COVID-19. Станом на сьогодні у лікарнях із коронавірусом перебуває 370 людей, із них 20 підключені до апаратів ШВЛ.

Разом з тим, у 3 міських лікарнях працює 3 мобільні бригади, які вакцинують херсонців. Нагадаємо, на 15 квітня у місті вакциновано 4470 осіб.

У свою чергу, Алла Малицька зазначила, що головною особливістю коронавірусу третьої хвилі є те, що її частіше стали виявляти у дітей, а також вагітних жінок.

Юрій Ромаскевич, коментуючи ситуацію із обмежувальними заходами, що діють на території міста та області, зазначив: "Завдяки цим заходам ми можемо спостерігати певну позитивну тенденцію, а тому вже сьогодні збиратиметься обласна комісія з питань ТЕБ та НС. Можу сказати, що обмежувальні заходи будуть трохи послаблені. У першу чергу, це стосуватиметься навчання у школах".

Він також додав, що за умови дотримання херсонцями усіх необхідних протиепідеміологічних правил Херсонщина зможе перейти із жовтої зони у зелену вже до середини травня. "Але я наголошую: лише за умови повного дотримання усіх правил. Чим краще ми їх дотримуватимемося, тим менше матимемо обмежень", - підкреслив Юрий РОМАСКЕВИЧ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон