Володимир Хвостов: Потрібно любити землю і цінувати людей, які на ній працюють

Хвостов, продукція, Агропродукт ЛТД
Майже два десятиліття на теренах Херсонщини успішно функціонує аграрне підприємство «Агропродукт, ЛТД», котре очолює досвідчений управлінець Володимир Хвостов, і яке є одним з найпотужніших не лише у південному регіоні, а й в Україні загалом.

В назві «Агропродукт» – вміщено все, що сьогодні робить компанія: агро, продукти та якість продукції. Ємну назву група компаній демонструє в реальному бізнесі.

Підприємство розвиває такі напрямки як: рослинництво, тваринництво, логістика, зелена енергетика, насінництво. Є власна молочно-товарна ферма.

У чому рецепт успіху цієї компанії, і чи є він насправді? Можемо запевнити, так, є! І ми розкриємо його складові.

Один із найприбутковіших сегментів компанії – рослинництво. В обробітку компанії знаходиться 14,5 тисяч гектарів землі, на яких вирощуються традиційні для півдня країни культури – зернові (пшениця, ячмінь, кукурудза) і олійні (соняшник, соя, ріпак). Показник продуктивності культур – 55 тис. тонн на рік. Більше 70% зрошуваних площ забезпечують стабільно високі врожаї навіть у несприятливі роки.

Окрім рослинництва обидва господарства, які входять до групи компаній «Агропродукт, ЛТД» (ТОВ «Торговий дом «Долинское» та ТОВ «Дружба») мають статус насінницьких та щороку проходять атестацію в Інституті експертизи захисту рослин, підтверджуючи паспорта-патенти на вирощування оригінального насіння (еліти та насіння першої категорії). Спеціалісти господарств строго дотримуються спеціальних технологій вирощування, що дозволяє забезпечити його сортову чистоту та успішно проходити дворівневий контроль у насінницьких лабораторіях.

З кожним роком підприємство розширює свою діяльність, нині займається модернізацією зрошення, заміною обладнання в центральній частині виробництва у с. Долинське (Чаплинський район), регулярною заміною поливних машин на апарати нового зразка ZIMMATIK, що збільшує кількість зрошення.

«У планах на найближчі 5 років – замінити всі поливні машини на нові сучасні та, завдяки інноваційним технологіям, збільшити кількість земель під зрошенням», - поділився керівник компанії «Агропродукт, ЛТД» Володимир Хвостов.

До речі, ТОВ «Агропродукт ЛТД» є учасником громадської спілки «Асоціація об’єднання водокористувачів», одним із ініціаторів створення якої був саме Володимир Хвостов. Земельний банк членів Асоціації наразі становить понад 119 тисяч гектарів. Це більше третини від усіх зрошуваних земель Херсонщини.

Як зазначає Володимир Хвостов, його компанія з кожним роком розвивається, використовує новітні технології у своїй роботі. Адже їх головна мета створити продовольчу безпеку в регіоні, країні, світі за рахунок ефективного розвитку сільськогосподарського виробництва Півдня України.

Що стосується тваринництва, то напрямок представляє сучасний молочно-товарний комплекс у с. Долинське. Глобальна реконструкція, кардинальне оновлення поголів’я і впровадження принципово нового формату утримання тварин на сьогодні вивели підприємство в лідируючу групу українських виробників молока. Комфорт і безпека тварин пріоритетні на молочно-товарній фермі ТОВ «Торговий дом «Долинское».

Безприв’язне утримання худоби, збалансована повноцінна годівля, вентиляція та зрошення приміщень у спекотну погоду для зняття температурного стресу і, головне, управління поголів’ям допомагають досягати добових надоїв на рівні американських та європейських господарств – 31-32 літри молока на голову. Завдяки комп’ютеризації та відповідному програмному забезпеченню ферми відстежується кожна тварина, фіксується навіть її емоційний стан.

На фермі підприємства утримується до 4000 голів різновікових груп ВРХ, з дійним стадом 1500 голів. Світовий лідер із закупівлі сировини ТОВ «Данон Дніпро» із задоволенням працює з ТОВ «Торговий дом «Долинское» за лояльними цінами на сировину.

Також активно розвивається й логістика та зелена енергетика. В наявності різноманітна техніка, яка може практично забезпечити всю сучасну технологію.

Що стосується енергетики, то у 2018 році збудовано найбільшу в Україні дахову фотоелектростанцію потужністю 2 МВт.

«Агропродукт, ЛТД» є одним з найбільших платників податків в регіоні, фактично забезпечує розвиток інфраструктури у селі. У роботі на підприємстві задіяні майже 500 працівників різних спеціалізацій.

«Я пишаюся тим, що ми щоденно реалізуємо 40 тонн молока екстра-ґатунку, вирощені нами зернові та олійні культури користуються попитом. Сьогодні ми співпрацюємо з такими міжнародними компаніями, як: Нібулон, ADM, Cofco, Danone, Louis Dreyfus, Гленкор, Сантрейд», - підкреслив керівник компанії «Агропродукт, ЛТД».

За словами Володимира Хвостова, золоте правило в бізнесі – працювати й докладати максимум зусиль до всього, що робиш.

«Потрібно любити землю і цінувати людей, які на ній працюють. Ми інвестуємо у майбутнє для того, щоб забезпечити продовольчу стабільність країни і поліпшити економічний рівень життя суспільства. Серед численних планів на майбутнє – розвиток садівництва. Ми маємо прекрасні погодно-кліматичні умови для цього. А екологічно-чиста, якісна і смачна продукція, вирощена на південному сонці України може експортуватися і з гідністю представляти нашу країну на зовнішніх ринках. – Також плануємо збільшення поголів’я дійного стада, збільшення надоїв молока і відповідно виробництва сирого молока», - резюмував Володимир Хвостов.

Аліна ДМИТРІЄВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон