Бібліотека Херсонського держуніверситету поповнилася новим унікальним виданням

бібліотека, ХДУ, книга
Перше українське видання книги британської письменниці Тесси Уест «Цей дивний містер Говард» поповнило фонди Наукової бібліотеки Херсонського державного університету.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський, перший проректор Сергій Омельчук та проректор із соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов урочисто передали нове видання до університетської бібліотеки.

Днями відбулася презентація українського видання монографії британської письменниці Тесси Уест «The Curious Mr Howard» («Цей дивний містер Говард»). Книга, переклад якої виконала кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри англійської філології та прикладної лінгвістики факультету української й іноземної філології та журналістики ХДУ Олена Хан, була представлена громадськості, а зараз її вже можна читати всім охочим та надихатися надзвичайною людиною Джоном Говардом.

Проєкт з перекладу монографії Тесси Уест про англійського філантропа і благодійника, який увійшов в історію Херсона, розпочався в 2011 році.

«The Curious Mr Howard» – свіжий погляд не лише на діяльність Джона Говарда, його неординарну особистість, а й цікавий екскурс у минуле.

«Джон Говард – це унікальна людина, яка є знаковою для Херсона. Усе життя він прагнув змінювати світ на краще. І це гарний приклад для молоді. Пишаюся, що викладачі нашого університету долучилися до такого важливого проєкту як переклад книги про нього», – зазначив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Директорка Наукової бібліотеки ХДУ Нателла Арустамова відмітила, що філософія бібліотеки – всі ресурси у відкритому доступі. І відтепер книга доступна для всіх охочих ознайомитися із знаковою постаттю Джона Говарда.

Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон