Великодня виставка відкрилася у Херсоні

Херсон, виставка, Великдень
У "Херсонській світлиці" обласного Центру народної творчості відкрилася Великодня виставка.

До експозиції увійшли писанки, картини, великодні композиції. Загалом представлено 247 робіт. Їх автори - професіонали та аматори з Херсонської області.

Майстриня-писанкарка Ольга Завальнюк показує свої роботи. За освітою вона кібернетикиня, але не бачить себе без творчості: "У мене є традиція кожного року малювати щось до Великодня. Я обираю такі Великодні сюжети для того, щоб представити свято саме на тканині. На виставці представлено 2 мої роботи. Одна виконана у техніці холодного батику - це моя свіженька робота. Пару тижнів тому я завершила її", - розповідає Ольга Завальнюк.

Ольга - викладачка технічних дисциплін в академії. Каже, що це не зовсім жіноча справа, тому для того, щоб врівноважити себе займається писанкарством, батиком. Для писанок використовує тільки природні барвники: "Десь близько 10 років я досліджую всі рослини Херсонщини, України. Саме ці писанки розписані народними барвниками, з використанням народних барвників - це характерна писанка Херсонщини. Така класична "сорококлинка". Тут я використовувала і ромашку, бузину. Всі такі трави, корінчики, ягоди".


Двадцять сім громад Херсонської області взяли участь у Великодній виставці. Експозиція буде представлена у "Херсонській світлиці" до 20 червня.

За матеріалами Суспільне. Херсон.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон