У Херсонському держуніверситеті пройшла онлайн-зустріч із лікарем Євгеном Комаровським

ХДУ, медики, студенти, Комаровський
Сьогодні, 8 квітня студенти Херсонського державного університету зустрілися з лікарем вищої категорії, практикуючим педіатром Євгеном Комаровським. Організатори заходу – представники медичного факультету на чолі з деканом медфаку Наталією Шахман.

Євген Комаровський – кандидат медичних наук, практикуючий лікар, педіатр, журналіст, публіцист та письменник. Він веде блог на платформі Youtube, де відповідає на актуальні запитання українського населення.

Цього разу можливість поспілкуватися з лікарем мали студенти усіх факультетів та викладачі ХДУ. Зустріч проходила у форматі відкритого мікрофону, коли кожен міг поставити запитання, що турбує.

За словами ректора ХДУ Олександра Співаковського, Херсонський державний університет – корпорація з обслуговування освітніх інтересів студентів. «Знакові люди, які мислять далеко за межами горизонту, відносяться до категорії пасіонарних. Саме вони мають бажання і потенціал змінювати цей світ на краще. Тому такі зустрічі архіважливі для нашого навчального закладу», – зазначив ректор.

Студенти медичного факультету робили акцент на своєму профілі, тому питання стосувалися стану медичної реформи, освіти молоді та перспектив розвитку. Перше запитання стосувалося щеплення від коронавірусу та того, якій вакцині можна довіряти.

Євген Олегович має значний досвід роботи з хворими, тому радить кожному прищеплюватися, якщо є можливість. Не варто нехтувати своїм здоров’ям і здоров’ям оточуючих.

Також лікар звернув увагу на ведення здорового способу життя у сучасних реаліях. Найчастіше ми забуваємо про такі дрібниці, як ранкова зарядка, прогулянка та біг. Саме вони мають стати корисними звичками, коли людина знаходить альтернативу дорогій тренажерній залі.

На думку Євгена Комаровського, українська медицина знаходиться у складному становищі. Лікарі працюють з недешевим обладнанням, однак за невеличку зарплатню. Влада має звернути увагу на цю верству населення, яка виконує неоціненно важливу працю. Це дозволить підвищити якість роботи та поступово подолати таку проблему, як корупція.

Таким чином, студенти, викладачі та співробітники Херсонського державного університету поспілкувалися з провідним лікарем України Євгеном Комаровським та почули ґрунтовні відповіді на свої запитання.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон