Інвестиції та "свіжий погляд" дадуть новий поштовх Херсонському водоканалу

мер, водоканал, візит
Міський голова Ігор Колихаєв з робочим візитом відвідав об’єкти Херсонського водоканалу. Разом з директором Водоканалу Віктором Скобліковим та провідними фахівцями підприємства міський голова «пройшов шляхом води» від її видобування та розподілу (насосна станція водопроводу №1) до збору стічних вод міста (головна насосна станція каналізації), їх транспортування та очищення на міських очисних спорудах каналізації (МОС).

Керівники задіяних служб розповідали очільнику міста про етапи та особливості технологічного процесу, роботу обладнання та його модернізацію, про енергозберігаючі заходи, що втілюються на підприємстві.

У диспетчерській службі Ігор Колихаєв ознайомився з працюючою гідравлічною схемою міста, цікавився графіком і умовами роботи працівників.

«Розумію, що враховуючи стан обладнання, ви «вижимаєте» максимум з його теперішніх можливостей. Байок розповідати не буду, що нібито ми завтра тут все змінимо на сучасне. Але в моїх планах модернізувати техніку, залучивши кошти інвесторів. Бо міський бюджет цього ніколи в житті не «потягне».

Крім того, вважаю, що запорукою успіху підприємства також буде спадкоємність знань. Досвід треба передавати молоді, виховувати кадри. Інвестиції та «свіжий погляд» дадуть новий поштовх підприємству, дозволять вивести його на рівень, якого ми прагнемо», – прокоментував свій візит Ігор Колихаєв.

Сильний дощ, який трапився на МОС, не завадив міському голові на власні очі побачити повний цикл очищення стічних вод, об’єкти міських очисних споруд, на яких тривають роботи з модернізації, ознайомитися з роботою аналітичної лабораторії з контролю стічних вод, оцінити безпечність та контрольованість процесу їх очищення.

Директор водоканалу, зі свого боку, озвучив головну з проблем – знос систем, обмеженість інвестицій. Адже відновлення мереж водопостачання та водовідведення носили і носять переважно локальний характер і направлені на ремонт окремих аварійних об’єктів, у той час як надійність систем, що потребують заміни, в цілому знижується.

Після насиченої та інформативної зустрічі міський голова залишив у Книзі відгуків почесних гостей МОС позитивний відгук, подякував працівникам за сумлінну працю та висловив впевненість у подальшому розвитку комунального підприємства.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон