Аграрії Херсонщини отримають безперебійну можливість проводити зрошення

аграрії, зрошення, пуск води
Журналісти «Першого регіонального» побували на Головній насосній станції Каховського магістрального каналу та на власні очі побачили, як відбувається подача води.

На Херсонщині стартував поливний сезон 2021 року. Розпочався він із пуску дніпровської води з Каховського водосховища в Північно-Кримський канал. Заповнення каналу здійснюється Басейновим управлінням водних ресурсів нижнього Дніпра згідно з поданими заявками аграріїв області.

Процес заповнення головного та допоміжних каналів управління розпочинається у щитовій. Саме з цього кабінету відбувається управління усіма машинами.

Михайло Тогобицький, начальник Головної насосній станції Каховського магістрального каналу: «У нас встановлено два агрегати. Один качає воду по 20 кубічних метрів на секунду, другий – 40 кубічних метрів на секунду. Це найпотужніші насоси, які встановлені в Україні. Напевно, навіть у Європі немає таких».

За таким же принципом відбувся запуск води і на дільниці головної насосної станції Сірогозької зрошувальної системи. Завдяки їй відбувається полив земель Каховського та Горностаївського районів.

Для забезпечення замовлених обсягів води сільгоспвиробників на поля Херсонської і Запорізької областей планується передати до 1 млрд. кубічних метрів дніпровської води.


Зрошувальний сезон – є важливою складовою для вдалого вражаю аграріїв. А оскільки клімат в південному регіоні досить посушливий без поливу на полях фермерам не обійтися. Як запевняють представники Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра підготовка водогосподарсько-меліоративного комплексу до роботи в поливному сезоні поточного року завершилась. Тож аграрії отримають безперебійну можливість проводити зрошення. Чекаємо на вдалий урожай!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон