Обласна влада працюватиме над розвитком спорту на Херсонщині

обласна влада, розвиток спорту, нарада
112 золотих, 75 срібних та 141 бронзову медаль спортсмени Херсонщини вибороли на чемпіонатах України у минулому році. Зважаючи на такі показники, обласна влада докладатиме зусиль для розвитку спорту на Херсонщині.

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Андрій Шибаєв. Сьогодні представників обласних організацій федерацій з видів спорту, керівників спортивних шкіл та інших представників спортивної спільноти Херсонщини ознайомили з планами роботи новоутвореного управління фізичної культури, молоді та спорту ОДА.

«Наша головна мета як обласної влади – створити всі умови для максимально якісного розкриття спортивного потенціалу області. Ми повинні забезпечити наших провідних спортсменів всім необхідним для якісної підготовки, вирішити питання стипендій, надати можливість молоді брати участь і перемагати на всеукраїнському та міжнародному рівнях», - наголосив Андрій Шибаєв.

Начальник управління Віталій Вибранський доповів присутнім про першочергові заходи з організації роботи управління фізичної культури, молоді та спорту, нові підходи до співпраці з суб’єктами сфери фізичної культури і спорту в області.

До зустрічі долучився перший заступник голови – керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. Він зазначив: «Херсонщина завжди була спортивною областю, яка виховала багато чемпіонів. І наше завдання – продовжити це. Тому ви завжди можете розраховувати на підтримку обласної влади».

Під час обговорення представники спортивної спільноти озвучили актуальні питання, зокрема, щодо організації роботи дитячо-юнацьких спортивних закладів в умовах карантину, оплати праці колективам закладів, виплати стипендій спортсменам, а також належної уваги не лише до олімпійських видів спорту, але й до неолімпійських.

Вислухавши присутніх, Віталій Вибранський запевнив: «Наразі ми узгоджуємо організаційні моменти в роботі управління. Але паралельно налагоджуємо співпрацю зі спортивними федераціями, спортивними школами, аби якнайшвидше і якісно приступити до вирішення нагальних питань».

Вже в квітні питання передачі до управління цільових програм буде розглядатися на сесії обласної ради. Після цього структурний підрозділ розпочне повноцінно функціонувати, повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон