Громада Херсонщини понесла велику втрату

Херсонщина, втрата, Кушнеренко
Велика втрата для громади Херсонської області… Відійшов у вічність Михайло Михайлович КУШНЕРЕНКО – український політичний і державний діяч, голова Херсонської обласної ради (1990 – 1994 роки), голова Херсонської обласної державної адміністрації (1997 – 1998 роки), депутат Верховної Ради УРСР 11-го скликання.

Він був непересічною особистістю та все своє життя присвятив розвитку агарного потенціалу Таврійського краю та місцевому самоврядуванню Херсонщини.

Кушнеренко Михайло Михайлович народився у 1938 році в селі Строганівка Чаплинського району Херсонської області. У 1956 р. закінчив середню школу і працював у колгоспі імені Горького Чаплинського району.

Після закінчення Херсонського сільськогосподарського інституту був головним агрономом у радгоспі «Новомаячківський» Цюрупинського району, пізніше – головою колгоспу у тому ж районі, у 1979 році – першим секретарем Великоолександрівського райкому партії. У 80 – 90-тих роках працював на керівних посадах у державних та громадських організаціях Херсонської області.

Останнім часом Кушнеренко М.М. проводив активну громадську діяльність на посаді першого віце-президента громадської організації «Міжнародне об’єднання «Земляцтво Херсонщини», був радником голови Херсонської обласної ради з питань агропромислового розвитку на громадських засадах.

Праця Михайла Михайловича неодноразово була пошанована державою. Він був нагороджений орденами Жовтневої Революції, Трудового Червоного Прапора, медалями «За трудову доблесть» і «За доблесну працю».

У 2018 році він першим в області отримав Почесну відзнаку Херсонської обласної ради та обласної державної адміністрації «За заслуги перед Херсонщиною» як символ високої поваги земляків до його професійних здобутків, що сприяли піднесенню авторитету регіону на всеукраїнському рівні та збереженню лідируючих позицій Херсонщини на національному аграрному ринку.

Михайло Михайлович був Наставником та Вчителем не для одного покоління аграріїв, управлінців. Всі, хто знав і працював поруч з Михайлом Михайловичем, відзначають його високу працездатність, вимогливість до себе, невичерпну енергію, принциповість, організаторський талант, вміння довести будь-яку справу до успішного завершення.

Він був неймовірним життєлюбом, генератором нових ідей, прекрасної душі Людиною, мав неймовірне почуття гумору. Завдяки вродженому розуму, наполегливості, активній життєвій позиції, чесності, порядності він здобув авторитет і глибоку повагу херсонців.

Пам’ять про Кушнеренка Михайла Михайловича житиме вічно у наших серцях…

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон