На Херсонщині планують розвивати авіаційне сполучення

авіаційне сполучення, Херсон-Авіа
З цією метою Херсонська обласна влада має намір об’єднати ДАК «Херсон-Авіа» з комунальним підприємством Херсонської обласної ради «Херсонські авіалінії».

Про повідомили перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський та перший заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій у ході робочої наради з обговорення подальшої діяльності ДАК «Херсон-Авіа».

Оскільки наразі ДАК «Херсон-Авіа» входить до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, то обласна влада планує в найближчий час звернутися з офіційними листами до центральних органів влади з проханням виключити вищезазначений об’єкт з відповідного переліку та здійснити його передачу з державної власності у комунальну. Проте, є ще одна перепона – на сьогодні на законодавчому рівні відсутній механізм такої передачі.

«У Верховній Раді вже є законопроєкт №4572, прийняття якого дозволить здійснювати передачу з державної власності у комунальну. Але законопроєкт дуже об’ємний і наразі має багато правок. І якщо до 15 липня він не буде прийнятий, то закон вступить в силу тільки у 2023 році. Для нас ця ситуація є неприпустимою. Тому виникла ідея звернутися до ВРУ з проханням ухвалити окрему постанову про передачу з державної у комунальну власність саме цього об’єкту – ДАК «Херсон-Авіа», – зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій.

Юрій Соболевський впевнений, що ДАК «Херсон-Авіа» та КП ХОР «Херсонські авіалінії» мають бути єдиним авіакомплексом з однією концепцією розвитку: «Ми повністю підтримуємо ідею, що для розвитку аеропорту необхідно об’єднати ДАК «Херсон-Авіа», який, до речі, знаходиться на території нашого комунального підприємства. Дійсно звернення до ВРУ може вирішити це питання. Та дозволить більш ефективно та якісно розвивати наш аеропорт. Обласні депутати готові співпрацювати з нардепами над вирішенням цього питання», – наголосив перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський.

Таким чином, було вирішено підготувати спільні листи від Херсонської обласної ради та Херсонської обласної державної адміністрації до Прем’єр-міністра, Верховної Ради України, Міністерства інфраструктури та Фонду державного майна щодо передачі ДАК «Херсон-Авіа» з державної власності у комунальну.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон