Благодійники допомагають Генічеському інклюзивному ресурсному центру

Черепаха, Генічеськ, благодійна допомога
У червні 2020 року на сесії Генічеської районної ради депутатами районної ради було створено комунальну установу «Генічеський інклюзивно-ресурсний центр».

Розташували відповідний центр на базі освітнього закладу «Червона Шапочка». Кошти на ремонт приміщення та кабінетів виділили з районного бюджету. Було проведено низку відповідних робіт. І вже з 1 вересня 2020 року інклюзивно-ресурсний центр розпочав свою діяльність.

В установі працюють психолог, логопед, дефектолог, медична сестра та реабілітолог. Вони опікуються діточками з особливими освітніми потребами від 2-х до 18-ти років. За час роботи в інклюзивно-ресурсному центрі вже пройшли обстеження близько 90 дітей Генічеського району.
Як зазначає директор Центру Вікторія Пахоменкова, наразі корекційні послуги в центрі, серед яких робота над вадами мовлення, спеціальна гімнастика, масаж, розвиваючі навчально-пізнавальні заняття, отримують понад двадцяти трьох дітей. Проводяться групові та індивідуальні заняття.

Діти з особливими освітніми потребами почуваються тут розкуто, більш вільно, тому їм легше засвоювати нову інформацію і виконувати завдання. А це позитивно впливає на їхню успішність в опануванні навчальної програми в загальноосвітніх школах і дитячих садочках, які вони відвідують.
Долучився до облаштування інклюзивно-ресурсного центру і засновник благодійного фонду Альберт Черепаха, тож благодійною організацією «Благодійний фонд Альберта Черепахи» для Генічеського ІРЦ було надано допомогу у придбанні спортивного інвентарю: гімнастичні мати, обруч, гантелі та фітбол.

Наразі все спортивне знаряддя знаходиться в установі, яку нещодавно відвідала виконавчий директор фонду Дар’я Євстратова, вона мала приємну зустріч з керівництвом та колективом закладу.

Засновник благодійного фонду Альберт Черепаха зазначає: «Наш фонд працює й надалі в штатному режимі! Ми відкриті для спілкування, особливо до тих проблем, що стосуються наших дітей!»


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон