В Херсоні відкрилася нова фотовиставка

Херсон, виставка, фото
В Херсоні у виставковій залі на Площі Свободи відкрилась виставка фотохудожника Олександра Плахотіна під назвою "Віддзеркалення часу".

Олександр Плахотін - фотохудожник. Чоловік говорить, що почав фотографувати з 2011 року. Працював моряком на круїзних суднах, бачив багато екзотичних країн, культур і захотілося показати своїм землякам все це, - каже він.


Фотографії базуються на символічному сюрреалізмі. Кожен елемент знімає окремо, а потім компонує,- розказує фотохудожник. Показує роботу "Папарацці, або у погоні за штучним щастям": "Тут дівчина - манекен, яка символізує щось неприроднє і штучне. Люди, женучись за цим штучним, роблять усе, щоб здійснити свої бажання, і забувають про справжні життєві цінності.

Мені не вистачало моделей, тому сам собі позував. Ставив на штатив фотоапарат і сам себе фотографував. Визначав час доби так, щоб тіні і світло падали однаково. Дівчину-манекена я шукав по магазинах і знайшов у одному торговому центрі".

За словами автора, його роботи відображають тенденції у сучасному суспільстві та їх вплив на людину: "Фотографія "Світ дитини" показує, що маленькій людині, дитині, всі намагаються вказувати, що робити, нав’язувати свою думку. А дитина така сама особистість, як і ми. Просто не може за себе постояти".

Всього на виставці представлені 42 роботи Олександра Плахотіна. Працюватиме вона до 15 березня.

За матеріалами Суспільне. Херсон.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон