Херсонська міськрада переглянула ставлення до котів

коти, екосистема, горсовет
У Херсоні, за прикладом ряду інших обласних центрів України, котів визнали частиною екосистеми.

Таке рішення депутати міськради ухвалили на сесії, отримавши електронну петицію, збирання необхідних 250 підписів на підтримку якої завершили достроково.

У відповідності з рішенням, муніципальна влада має рекомендувати комунальним службам та кондомініумам усунути перешкоди для доступу чотирилапих до підвалів, де вони ловитимуть гризунів.

Бездоглядних мурок відтепер будуть відловлювати для подальшої стерилізації, а в рамках просвітницької роботи дітям розповідатимуть про їх важливість для екосистеми міста.

Утім, багато хто досить скептично оцінює ефект від зміни ставлення до ролі котів у великому місті. У місцевому управлінні Держспоживслужби принагідно нагадали, що ніякі коти не замінять систематичної боротьби відповідних служб із навалою пацюків та мишей, котрі заповнили смітники, підвали та пустирища.

Та якщо вже й допускати мурок до підвалів житлових будинків, то хтось повинен взяти на себе відповідальність за прибирання відходів їх життєдіяльності. А в рішенні міськради про це - ані слова.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон