Наш край: Влада запізнюється зі створенням житлово-комунальної інспекції на кілька років

наш край, ЖКХ, інспекція
Створення державної житлово-комунальної інспекції потрібно пришвидшити. Про це заявив співголова партії «Наш край»Олександр Мазурчак та зазначив, що влада запізнюється зі створенням інспекції на кілька років.

За його словами, створення житлово-комунальної інспекції захистить українців у стосунках з постачальниками послуг.

«У Верховній Раді вже давно зареєстровані законопроєкти, прийняття яких дозволить створити державну житлово-комунальну інспекцію. Її завдання – стати арбітражем у стосунках людей з постачальниками послуг у разі отримання неякісних послуг, завищених тарифів чи неправильно нарахованою платою за послуги ЖКП. Влада на кілька років запізнюється зі створення інспекції, тому її створення потрібно пришвидшити», – зазначив Олександр Мазурчак.

Сьогодні єдиний дієвий вихід, як владнати спірну ситуацію з постачальником, це позов до суду, повідомив Олександр Мазурчак.

«Єдиний дієвий вихід як владнати спірну ситуацію з постачальником, це позов до суду. Проте не кожен має час, здоров’я та фінанси, щоб відстоювати свої права. Житлово-комунальна інспекція має стати дієвим механізмом захисту прав споживачів комунальних послуг», – наголосив Олександр Маузурчак.

Експерти партії «Наш край» вважають, що Верховна Рада має якнайшвидше ухвалити відповідні законопроєкти для створення житлово-комунальної інспекції.

«Українська сфера ЖКП наразі прибуває у стані хаосу – споживачі опинились практично беззахисними перед обличчям монополістів та чиновників, для захисту їхніх прав потрібна державна інстанція з відповідними повноваженнями», – підсумував Олександр Мазурчак.

Як відомо, У Верховній Раді зареєстровані законопроєкти №4403 і 4404, прийняття яких дозволить створити державну житлово-комунальну інспекцію.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон