В'їжджаючих до Криму за рік стало всемеро менше

крим, кпвв, пасажиропотік
Контрольні пункти в’їзду-виїзду на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом продовжують функціонувати в штатному режимі з дотриманням вимог карантинних правил. Переважна більшість громадян перетинає КПВВ з метою вирішення соціально-побутових проблем, відвідування близьких родичів, навчання тощо.

Варто зазначити, що у лютому цього року адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом в обох напрямках перетнуло 27,3 тисячі осіб та понад 3,2 тисячі транспортних засобів. При цьому як на підконтрольну українській владі територію, так на окупований півострів прямувала приблизно однакова кількість людей.

Під час заходів контролю протягом лютого прикордонники відмовили у пропуску через КПВВ 38 іноземцям та 36 громадянам України. Причиною не пропуску стало виявлення чужих, недійсних, технічно несправних документів, а також підроблених відміток ДПСУ.

Також співробітники Держприкордонслужби виявили 125 осіб, які порушили порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та виїзду з неї та склали 185 протоколів про адміністративні правопорушення на загальну суму майже 215 тисяч гривень.

При цьому наголосимо, що поширення пандемії COVID-19 суттєво вплинуло на загальний пасажиропотік через КПВВ. Протягом двох перших місяців цього року у порівнянні з аналогічним періодом минулого пасажиропотік осіб та транспортних засобів через адмінмежу з Кримом знизився на 84,4% осіб та 87,6%

Помічник начальника прикордонного загону -
начальник прес-служби
Іван Шевцов

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон