Херсонщина отримує нові медичнi спецмашини

ковід, швидка допомога, транспорт
Епідемія коронавірусу вносить свої корективи навіть у комплектацію транспорту «швидкої допомоги» на Херсонщині.

За кошти Національної служби здоров’я України тут розпочали закупівлі нових спецавтомобілів «Фіат Дукато», які будуть укомплектовані не тільки звичними дефібриляторами та ношами, інфузоматом для дозованого введення хворому ліків у дорозі до стаціонару, а й цілим набором «протиковідного» обладнання. До нього входить пульсоксиметр, апарат штучної вентиляції легень, два двадцятилітрові кисневі балони, а також капнограф – апарат, що визначає концентрацію вуглекислоти у повітрі, що видихає людина. Він потрібен, аби визначити ступінь дихальної недостатності у пацієнта, хворого на пневмонію чи подібні недуги. Причому все це обладнання є новим і цілком сучасним – виробництва Швеції, Німеччини та США.

Керівник обласного територіального Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Юрій Бовкун доповнив: один новий автомобіль з усім обладнанням коштує 2,5 мільйони гривень. Поки що надійшли тільки перші машини класу «С» з партії у 24 транспортні засоби. Але впродовж найближчих місяців усі вони прибудуть на пункти базування служби 103 у територіальних громадах та на підстанції обласного центру.

«Таке суттєве поповнення парку дасть змогу зняти з обслуговування викликів застарілі морально й фізично «ГАЗелі» та «УАЗи», котрі відбігали по 400-500 тисяч кілометрів. Утім, ми їх не списуватимемо, а залишимо в резерві», - каже Юрій Бовкун, повідомляє Голос України.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон