Як готувати кримсько-татарські страви навчають кухарів-кондитерів у Генічеському ПТУ № 27. Студентам ці навички знадобляться у подальшій роботі, адже ці страви популярні у закладах на морському узбережжі.
Викладачка спеціальних дисциплін Генічеського ПТУ № 27 Ельміра Сідлак сьогодні проводить майстер-клас для першокурсників. Янтик вони готують вперше. В училищі жінка викладає 14 років. Говорить, намагаються готувати страви різних народів.
Вікторія Гаркуша повторює за викладачкою. Кримськотатарські страви готувала раніше але сьогодні, говорить, чекає на професійні секрети: "Вдома вже був такий досвід, але тут якісь секрети, нові технології хочу дізнатись, думаю, що буде цікаво".
Едіє Асанова готує поруч з Вікторією. Дівчина – кримська татарка,тому національні страви вдома на столі постійно. Говорить, часто готують плов, чебуреки, і у кожної господині є свої секрети.
Кримські татари проживають у Генічеському районі, тому попит на знання страв їх національної кухні є завжди , говорить директорка училища Олена Анікєєва. 5 років тому кримськотатарську кухню включили в навчальні плани.
Студентам новація сподобалась, розповідає директорка: "Це різноманітність, їм цікаво, влітко у нас багато продають чебуреки, плов, багато наших студентів працюють на Арабатській стрілці, в пансіонатах, в кафе, у нас дуже великий ринок праці, тому ми задаємо нові направлення у вивченні цих тем".
За матеріалами Суспільне. Херсон.