Херсонський держуніверситет відкриває доступ до освітньої інфраструктури

ХДУ, інфраструктура, пандус
19 лютого у Херсонському державному університеті запустили у роботу нову підйомну платформу до Наукової бібліотеки для людей з інвалідністю.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський переконаний: розвиток і покращення, відновлення і вдосконалення інфраструктури Херсонського державного університету має відбуватися з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Відтепер усі, хто цього потребує, можуть без перешкод дістатися до читальних залів бібліотеки, конференц-зали, коворкінг-центру.

На відкритті підйомної конструкції перший проректор ХДУ Сергій Омельчук зазначив, що останнім часом університет став більш відкритим майданчиком інституції для всіх. Керівництво навчального закладу постійно про це піклується. «Сьогодні відкриття ліфту не є унікальним, оскільки це вже друга підйомна платформа. Тож я впевнений, що це не завершення і не екватор можливостей для розширення простору Херсонського державного університету», – наголосив Сергій Омельчук. І переказав найщиріші вітання від ректора ХДУ Олександра Співаковського.

Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник відмітив, що встановлення другої підйомної платформи – черговий крок до того, аби в університеті студенти з інвалідністю почували себе комфортно. «Ми створюємо всі умови для наших здобувачів освіти – використовуємо досвід закордонних вишів. Ми йдемо крок за кроком, впроваджуємо найкращі технології, аби наші студенти мали комфортні умови і хотіли приходити до Херсонського державного університету», – зазначив Максим Вінник. І продемонстрував присутнім принцип роботи підйомної конструкції.

Від імені студентства слова вдячності висловила голова студентського парламенту ХДУ Анна Майба. Вона подякувала керівництву Херсонського державного університету за розвиток й удосконалення матеріально-технічної бази навчального закладу: «Ми бачимо, як постійно розвивається наш університет. Майже щодня з’являється щось нове і вкрай потрібне для студентства. І це все задля нас, задля якісної освіти у нашому закладі вищої освіти».

Все, що створюється чи модернізується у Херсонському державному університеті – з урахуванням законодавчих нормативів. Це й відсутність порогів, більш широкі двері, зручні ручки, спеціально обладнані санітарні кімнати. Наразі триває робота над зовнішнім ліфтом у навчальному корпусі № 5.

Забезпечення комфортних умов для пересування та навчання людей з особливими потребами, доступ до усіх без винятку ресурсів університету – ознака цивілізованого суспільства.

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон